Αναζωπύρωση στα σχέδια της Porsche για «baby-Panamera»

Αναζωπύρωση στα σχέδια της Porsche για «baby-Panamera»

Το 2014 η Porsche είχε βάλει στον πάγο τα σχέδια για ένα μικρότερο οικογενειακό, όμως τώρα φαίνεται ότι τα ρίχνει και πάλι στη φωτιά.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε προσφάτως ένα «μουλάρι» εξέλιξης μιας μικρότερης Panamera, κάτι που φανερώνει ότι η Porsche δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της να ανταγωνιστεί στα ίσια τη Maserati Ghibli.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε τη νέα Maserati Ghibli Diesel

Δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το νέο μοντέλο, οπότε δεν ξέρουμε το πότε θα περάσει στην παραγωγή. Οι ανεπίσημες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για το 2019. Το πιθανότερο είναι ότι θα πατάει σε μια μικρότερη εκδοχή του πατώματος της Panamera, με την οποία εξάλλου θα μοιράζεται και τη λίφτμπακ αρχιτεκτονική του αμαξώματος.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ για την Panamera με το...καλημέρα [video]



Η γκάμα των κινητήρων κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει και μια 2λιτρη βασική έκδοση, με τον κινητήρα του Audi A6. Άλλωστε παλιότερες σχετικές αναφορές έλεγαν ότι τα δύο αυτά μοντέλα θα έχουν κάποια κοινά μηχανικά μέρη.

Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι η μικρή οικογενειακή Porsche θα έρθει αντιμέτωπη και με πιο «συμβατικές» λιμουζίνες όπως είναι η Σειρά 5 της BMW και η Mercedes-Benz E-Class.

Δείτε ακόμα Test drive: BMW 520d

Δείτε ακόμα Test drive: Mercedes-Benz E 200

Η ύπαρξη και ντίζελ εκδόσεων θεωρείται επίσης δεδομένη, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια υβριδική. Όσο για τις κορυφαίες εκδόσεις Turbo και Turbo S, όλα δείχνουν ότι θα είναι τετρακίνητες και θα κινούνται από το νέο 4λιτρο V8 της εταιρείας που αποδίδει –προς το παρόν- έως 550 ίππους.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube