Ανανέωση για την BMW 3 Series Gran Turismo

Ανανέωση για την BMW 3 Series Gran Turismo

Η 5θυρη liftback έκδοση της 3άρας ανανεώνεται στα πρότυπα της 4θυρης και της Touring έκδοσης.

Η Σειρά 3 της BMW ανανέωσε την 4θυρη και Touring έκδοση πριν μερικούς μήνες και τώρα ήρθε η σειρά της 5θυρης Gran Turismo έκδοσης να δεχθεί ένα ρετουσάρισμα.

Από πλευράς εμφάνισης, η ανανεωμένη 3 GT διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης φώτα εμπρός και πίσω τεχνολογίας LED που ανήκουν και στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και ορισμένες προσθήκες στην χρωματική παλέτα του μοντέλου και στις διαθέσιμες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, η BMW υποστηρίζει ότι έχει δείξει μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα και το μοντάρισμα των υλικών, ενώ τα διαθέσιμα διακοσμητικά είναι ακόμα περισσότερα. Επιπλέον, υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον πίνακα οργάνων και στο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων, με το τελευταίο να διαθέτει το τελευταίο λογισμικό και την υψηλής ανάλυσης οθόνη ψηλά στην κεντρική κονσόλα.

Ως γνωστόν, η 3 GT είναι μακρύτερη (+20 cm) και άρα πιο ευρύχωρη, ενώ το 5θυρο αμάξωμα ευνοεί την πρακτικότητα και «κρύβει» χώρο αποσκευών 520 λίτρων. Σε περίπτωση μάλιστα αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 1.600 λίτρα.

Η ανανέωση ακούμπησε και την γκάμα κινητήρων, με την 3 GT να προσφέρεται πλέον με 3 εκδόσεις κινητήρα βενζίνης και πέντε εκδόσεις πετρελαίου. Η βασική έκδοση είναι με τον 2λιτρο 4κύλινδρο Twin Power Turbo βενζίνης με 184 ή 252 ίππους, και ακολουθεί η έκδοση με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά και τους 326 ίππους. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις προσφέρονται με ιπποδυνάμεις από 150 έως 313 ίππους, συμπεριλαμβανομένου και του νέου 2λιτρου 4κύλινδρου με τους 224 ίππους που θα εφοδιάζει την 325d.

Η ανανεωμένη BMW 3 Gran Turismo αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του φθινοπώρου.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube