Ανανέωση για τη Mercedes-Benz B-Class [video]

Ανανέωση για τη Mercedes-Benz B-Class [video]

Το πρακτικό μικρομεσαίο πολυμορφικό της Mercedes-Benz ανανεώνεται, αποκτώντας παράλληλα νέα στοιχεία εξοπλισμού και νέες εκδόσεις.

Η Mercedes-Benz B-Class ήταν η μοναδική πρόταση στα premium μικρομεσαία πολυμορφικά, μέχρι που ήρθε η BMW 2 Series Active Tourer για να της χαλάσει το πάρτι. Όμως και η Mercedes-Benz δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz B-Class ξεχωρίζει χάρη στους διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες που της προσδίδουν μια πιο σπορ εμφάνιση. Τα εμπρός φώτα, που ενσωματώνουν πλέον τα φώτα ημέρας, μπορούν πλέον να είναι full LED. Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων έχει αλλάξει και η οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό έχει πλέον διάμετρο 8''. Ο εσωτερικός φωτισμός εναλλάσσεται μεταξύ 12 χρωμάτων, για να ταιριάζει κάθε στιγμή στη διάθεση των επιβατών.

Η Mercedes-Benz B-Class θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Style, Urban και AMG Line. Επιπλέον αυτών ο αγοραστής θα μπορεί να προσθέσει τα πακέτα Night, Exclusive και AMG Exclusive. Η γκάμα κινητήρων πάντως δεν έχει αλλάξει. Πλέον όμως υπάρχει έκδοση 4MATIC και για την B200 CDI, ενώ μέχρι πρότινος όποιος ήθελε τετρακίνηση θα έπρεπε να επιλέξει τη βενζινοκίνητη B220 4MATIC. Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας πάντως υπάρχει η B180, με τον 1.600άρη turbo 122 ίππων της Α180 και CLA180, και ακολουθεί η B200 με ίδιο κινητήρα και 156 PS. Οι 2λιτρες B220 4MATIC και B250 αποδίδουν 184 και 211 PS, αντίστοιχα. Το πανίσχυρο μοτέρ 360 ίππων των A45 AMG και CLA45 AMG εξακολουθεί να μην τοποθετείται στην B-Class.

Στα diesel τη βάση ορίζει η B160 CDI, με τον 1.500άρη της A160 CDI και 90 ίππους, ενώ στην B180CDI το ίδιο μοτέρ αποδίδει 109 PS, όπως στην A180 CDI. Ακολουθούν οι B200 CDI και B220 CDI, με κινητήρα 2,2 lt και ισχύ 136 και 177 PS, αντίστοιχα. Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα προστεθεί στη γκάμα η έκδοση B 200 Natural Gas Drive με 156 PS, που καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG), αλλά και η πλήρως ηλεκτρική B-Class Electric Drive των 180 PS. Όλες οι εκδόσεις βενζίνης και diesel πλην της βασικής B180 θα διατίθενται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που ήδη διέθετε η B-Class. Το Collision Prevention Assist Plus φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα σε περίπτωση ανίχνευσης εμποδίου στον δρόμο, ενώ το Attention Assist αξιολογεί τον βαθμό προσοχής του οδηγού από τα 50 ως τα 200 km/h, σε μια κλίμακα πέντε σταδίων.

Η Mercedes-Benz δέχεται παραγγελίες για την ανανεωμένη B-Class άμεσα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στις αρχές Δεκεμβρίου.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube