Ανανέωση για τα Škoda Rapid και Rapid Spaceback

Ανανέωση για τα Škoda Rapid και Rapid Spaceback

Η Škoda φρεσκάρει τα μικρά οικογενειακά της με διακριτικές επεμβάσεις σε εμφάνιση, νέα στοιχεία εξοπλισμού και την προσθήκη του 1.0 TSI στην γκάμα.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά, ήρθε η στιγμή για την ανανέωση του Skoda Rapid, και της 5πορτης εκδοχής του Rapid Spaceback.

Εξωτερικά, οι επεμβάσεις της Skoda είναι αρκετά περιορισμένες. Στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα παρατηρούμε τους νέους, μικρότερους προβολείς ομίχλης, οι οποίοι από την έκδοση Style και πάνω ενώνονται με μια νίκελ μπάρα στο κάτω μέρος τους. Πίσω, τη διαφορά κάνουν μόνο τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, τα οποία σε κάποιες εκδόσεις είναι τεχνολογίας LED. Στη λίστα με τα έξτρα υπάρχουν πλέον εμπρός φώτα bi-xenon, με αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με νέες ζάντες, σε διαστάσεις από 15’’ έως 17’’.

Στο εσωτερικό, νέες είναι οι επενδύσεις στις πόρτες, ενώ νέα σχεδίαση έχει ο πίνακας οργάνων, οι αεραγωγοί του ταμπλό και τα χειριστήρια του a/c. Προσοχή έχει δοθεί στη συνδεσιμότητα, αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας WLAN hotspot για την πρόσβαση των επιβατών στο διαδίκτυο, ενώ υποστηρίζεται και η υπηρεσία CareConnect, για ειδοποίηση των αρχών και βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, δύο θύρες USB είναι τώρα διαθέσιμες για τη φόρτιση των φορητών συσκευών των επιβατών του πίσω καθίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Rapid Spaceback 1.6 TDI DSG7

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει κάτω από το καπό, αφού ο βασικός κινητήρας βενζίνης 1.2 TSI καταργείται, και τη θέση του παίρνει ο 3κύλινδρος 1.0 TSI. Στην πιο προσιτή εκδοχή του αποδίδει 95 PS, είναι ικανός να επιταχύνει το Rapid σε 11,0’’ από στάση ως τα 100 km/h, καταναλώνει 4,4 lt/100 km στον μικτό τυποποιημένο κύκλο και εκπέμπει 101 g CO2/km. Στην περίπτωση της δυνατότερης έκδοσης των 110 PS, τα αντίστοιχα νούμερα γίνονται 9,8’’, 4,5 lt/100 km και 104 g/km. Οι τιμές ισχύουν και για το Rapid και για το Rapid Spaceback.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει ακόμη τον 1.4 TDI με 90 PS (3,9 lt/100 km, 103 g/km) και τον 1.6 TDI με 116 PS (4,1 lt/100 km, 107 g/km), ενώ ο δυνατότερος κινητήρας του Rapid είναι ο 1.4 TSI με 125 PS (4,8 lt/100 km, 113 g/km). Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν συστήματα stop-start και ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Toledo 1.4 TDI

Η επίσημη παρουσίαση των ανανεωμένων Skoda Rapid και Rapid Spaceback θα γίνει στην Έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, και η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει αμέσως μετά.



[Πηγή: Skoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube