Ανανέωση για το Nissan X-Trail [video]

Ανανέωση για το Nissan X-Trail [video]

Πέρα από φρεσκαρισμένη εμφάνιση, το SUV της Nissan απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό και υβριδική έκδοση.

Η Nissan παρουσίασε το ανανεωμένο Rogue (X-Trail στην Ευρώπη) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που διαθέτει κοσμητικές αλλαγές, βελτιωμένο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας και έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η υβριδική έκδοση μπορεί να εφοδιάσει προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και το σύστημα αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα 30 kW, ένα μικρό πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου και το αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Σύμφωνα με τη Nissan, οι μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών δεν κλέβουν πολύ χώρο, ενώ διατηρούν την δημιουργία επίπεδου χώρου φόρτωσης που διέθετε το μοντέλο.

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 176 ίππους και η μέση κατανάλωση καυσίμου που χαρίζει στο SUV της Nissan είναι 6,9 lt/100 km για την προσθιοκίνητη έκδοση και 7,1 lt/100 km για την τετρακίνητη.

Στον αισθητικό τομέα, οι αλλαγές εντοπίζονται στους προφυλακτήρες, την πιο έντονη μάσκα με το χαρακτηριστικό V των σύγχρονων Nissan, ανασχεδιασμένα φώτα με περισσότερα στοιχεία LED, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17”-19” και τρία νέα χρώματα.

Αλλαγές έχει δεχθεί και η καμπίνα, που πλέον διαθέτει νέο σπορ τιμόνι, μικρές αλλαγές στην κεντρική κονσόλα δαπέδου και νέες επιλογές στις ταπετσαρίες. Εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα με αισθητήρα κίνησης, ενεργό cruise control, σύστημα ακινητοποίησης με αναγνώριση πεζών, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων κ.α.

Το ανανεωμένο Nissan Rogue 2017 θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στις ΗΠΑ λίγο πριν το τέλος του έτους, οπότε δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν παρουσιαστεί το X-Trail Facelift σε λίγες μέρες σαν έκθεμα στο Παρίσι.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube