Ανανέωση για Audi A6 και Α7 Sportback

Ανανέωση για Audi A6 και Α7 Sportback

H Audi προχώρησε σε ένα διακριτικό facelift των Α6 και Α7, με την παράλληλη προσθήκη κάποιων στοιχείων εξοπλισμού.

Το A7 Sportback λανσαρίστηκε πριν από περίπου έξι χρόνια, το 2010 και ακολουθήθηκε το 2011 από το Audi Α6. Και τα δύο τυπικά έπρεπε να είχαν κλείσει τον κύκλο ζωής τους, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η Audi δεν είναι ακόμη έτοιμη να προχωρήσει στη ριζική αντικατάστασή τους.

Οπότε κρίθηκε σκόπιμο εφόσον και τα δύο θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στους καταλόγους της εταιρείας να προχωρήσει σε ένα φρεσκάρισμα και μια αναθεώρηση του εξοπλισμού και της χρωματικής παλέτας τους.

Στο Α6 λοιπόν εμπλουτίστηκε με πακέτο S line που περιλαμβάνει πιο αιχμηρή μάσκα και ανασχεδιασμένη γρίλια σε μαύρο ματ χρώμα και με γυαλιστερές «λεπίδες». Επιπλέον, οι πλευρικοί αεραγωγοί απέκτησαν χρωμέ βάση και τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με προσαρμοζόμενο cruise control θα έχουν σε χρώμιο τους δακτυλίους.

Στη χρωματική παλέτα του A6 προστέθηκαν οι αποχρώσεις Matador Red και Gotland Green, ενώ η απόχρωση Java Brown που ήταν διαθέσιμη μόνο στο A6 allroad θα είναι διαθέσιμη πλέον σε όλη την γκάμα.

H γκάμα στις ζάντες για τα A6 και A6 Avant εμπλουτίστηκε με δύο νέα σχέδια, όπως και αυτή του A7 Sportback απέκτησε άλλα τρία. Στο A6 allroad διατίθεται επιπλέον το πακέτο Advanced που περιλαμβάνει τη νέα χρωματική επιλογή «Soho Brown» και γκρι πρόσθετα αμαξώματος. Στην καμπίνα του, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει προαιρετικά κιτ με σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρμα Valcona σε απόχρωση Santos Brown με ασημί ραφές.

Και τα δύο μοντέλα, Α6 και Α7, στην έκδοση εξοπλισμού «S» διαθέτουν πλέον στάνταρ φωτισμό καμπίνας και πορτμπαγκάζ με LED.

Όσον αφορά το τεχνολογικό κομμάτι της καμπίνας, διατίθεται σύνδεση smartphone μέσω Apple Car Play και Android Auto με τα δεδομένα να απεικονίζονται στην οθόνη του MMI, ενώ η Audi προσέθεσε στο phone box και λειτουργία επαγωγικής φόρτισης. Τα πολυμέσα στο πίσω κάθισμα υποστηρίζονται πλέον από δύο αποσπώμενα τάμπλετ -στάνταρ στις εκδόσεις «A» και «S» και των δύο μοντέλων.

Τα facelifted Audi A6 και A7 είναι προγραμματισμένα να διατεθούν στην αγορά άμεσα, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται το καλοκαίρι. Σύντομα θα έχουμε τιμή και για τα δύο μοντέλα από την ελληνική αντιπροσωπεία της Kosmocar.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube