Ανανεωμένο VW Transporter T6.1

Ανανεωμένο VW Transporter T6.1

Περισσότερη τεχνολογία και πιο μοντέρνα εμφάνιση για το δημοφιλές βαν.

Η Volkswagen ανακοίνωσε στο Hannover σημαντικές αναβαθμίσεις για την γκάμα του δημοφιλούς Transporter, το οποίο αποκτά ανανεωμένη εμφάνιση, πιο αποδοτικούς κινητήρες και περισσότερη τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Από την πρώτη γενιά T1 μέχρι και σήμερα, οι διάφορες εκδόσεις του Transporter έχουν σημειώσει κοντά στις 12 εκατομμύρια πωλήσεις, οπότε κάθε ανανέωση του μοντέλου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη γερμανική εταιρεία.

Αισθητικά, το T6.1 απέκτησε πιο μοντέρνο look χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και σχήμα που παραπέμπει στα αντίστοιχα πρωτότυπα των τελευταίων ετών. Αλλαγές έχουμε επίσης στα φωτιστικά σώματα με γραφικά LED (εμπρός και πίσω) όπως και στη γρίλια με λεπτομέρειες από χρώμιο, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν νέες αποχρώσεις και σχέδια τροχών.

VW multivan 6.1

Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με οθόνη αφής από 6,5" μέχρι και 9,2" που σε ορισμένες εκδόσεις συνδυάζεται με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3 το οποίο δέχεται κάρτες eSIM για σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit 10,25" περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των πλουσιότερων εκδόσεων.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η νέα ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού, που επιτρέπει την προσθήκη στον εξοπλισμό όλων των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας όπως Cross Wind Assist, Lane Assist, Park Assist, Rear Traffic Alert και Trailer Assist.

VW Multivan

Όσον αφορά τους κινητήρες προδιαγραφών Euro-6d-TEMP, η γκάμα περιλαμβάνει τον 2.0 TDI σε εκδόσεις απόδοσης 90 PS, 114 PS, 150 PS και 199 PS, με τις δύο τελευταίες να μπορούν να συνδυαστούν με το αυτόματο κιβώτιο DSG και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. 

Για εκείνους που θα ήθελαν κάτι πιο οικολογικό με μηδενικούς ρύπους, υπάρχει και η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα παράγεται με τη βοήθεια της ABT. Σε αυτήν, ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 82 kw (112 PS) και συνδυάζεται με μπαταρία 38.8 kWh ή 77.6 kWh με αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 400 km στην μεγαλύτερη έκδοση.

VW Multivan

Η επαγγελματική έκδοση του Transporter απέκτησε πρίζα 230 volt στη θέση του οδηγού, αποθηκευτικό χώρο που κλειδώνει και μεγαλύτερο διαθέσιμο μήκος καρότσας από τα 2.450 mm στα 2.800 mm (ή από τα 2.900 mm στα 3.300 mm για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο), αφού ο σχεδιασμός των καθισμάτων επιτρέπει την αξιοποίηση του χώρου κάτω από αυτά.

Η ανανεωμένη γκάμα του T6.1 θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από το φθινόπωρο του 2019 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τον τιμοκατάλογο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube