Ανανεωμένο VW Scirocco 2014 [video]

Ανανεωμένο VW Scirocco 2014 [video]

Η Volkswagen αποκάλυψε επίσημα το ανανεωμένο Scirocco 2014, που θα ντεμπουτάρει τον Μάρτιο στη Γενεύη, με κοσμητικές αλλαγές και αναβαθμισμένα μοτέρ.

Το ηλικίας έξι ετών κουπέ της Volkswagen, το Scirocco, υπέστη αισθητική αναβάθμιση για να αντέξει την πίεση των αγορών για ακόμη τρία χρόνια, οπότε και θα αντικατασταθεί. Σημαντικό νέο είναι η κατάργηση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου 1.4 TSI 160 PS από τη γκάμα.

Εξωτερικά οι αλλαγές δεν είν αι ιδιαίτερα προφανείς, με τη Volkswagen να τοποθετεί ελαφρά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα εμπρός φανάρια bi-xenon με φώτα ημέρας LED και ελαφρά τροποποιημένη μάσκα. Οι αλλαγές αυτές αφορούν όλη την γκάμα, περιλαμβάνοντας και το κορυφαίο μοντέλο της, το Scirocco R.

Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικές αποχρώσεις αμαξώματος (χρυσαφί, ανθρακί, κόκκινο, λευκό και μπλε-μωβ) που ονομάζονται Pyramid Gold, Urano Grey, Flash Red, Pure White και Ultra Violet. Το φρεσκάρισμα στο εξωτερικό συμπληρώνεται από νέα σχέδια στις ζάντες.

Στην καμπίνα, η Volkswagen προχώρησε σε αναβάθμιση των υλικών, ενώ προστέθηκαν στο καντράν και όργανα με τη θερμοκρασία λαδιού, την πίεση του τούρμπο, καθώς και χρονόμετρο. Επίσης ανασχεδιάστηκε το φαλτσοκομμένο στη βάση του δερμάτινο τιμόνι και οι αεραγωγοί άλλαξαν και χρησιμοποιούνται πλέον αυτοί του Golf GTI. Τέλος, αναβαθμίστηκε το ηχοσύστημα με την τοποθέτηση ενός «Dynaudio Excite», τοποθετήθηκε σύστημα ParkAssist και δημιουργήθηκε ένας χώρος για μικροπράγματα, με καπάκι, στη θέση πίσω από το χειρόφρενο.

Στο νέο Scirocco 2013, όλη η γκάμα των μοτέρ διατίθεται πλέον με σύστημα stop/start και λειτουργία «αναγέννησης» της μπαταρίας, εκτός από το μοτέρ των 280 PS του Scirocco R. Επίσης όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με στάνταρ 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή, προαιρετικά, διπλόδισκο  DSG, εκτός του 1.4 TSI.

Tο βασικό μοτέρ 1.4 TSI κέρδισε τρεις ίππους και αποδίδει πλέον 125 PS. Δυστυχώς ο εξαιρετικά δημοφιλής στην ελληνική αγορά 1.4 TSI twincharged των 160 PS καταργήθηκε, και τη θέση του πήρε ένας 2.0 TSI με 180 PS. Οι δυνατότερες εκδόσεις του 2λιτρου αναβαθμίστηκαν επίσης, αποδίδοντας 220 PS (+10) στο 2.0 TSI και 280 PS (+15) στο Scirocco R. Αναβάθμιση υπέστη και ο ντίζελ 2.0 TDI που αποδίδει πλέον 150 PS (+10) και 184 PS (+7).

Το ανανεωμένο Volkswagen Scirocco 2014 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη τον Αύγουστο και λίγο αργότερα στις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Αυστραλίας και της Ν. Κορέας.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube