Ανανεωμένο και επετειακό Nissan GT-R για το 2015 [video]

Ανανεωμένο και επετειακό Nissan GT-R για το 2015 [video]

Άλλη μια χρονιά φεύγει, άλλη μια ανανέωση για το Nissan GT-R έρχεται, μαζί με μια επετειακή έκδοση 45th Anniversary περιορισμένης παραγωγής.

Το Nissan GT-R της ιαπωνικής αγοράς δεν αποκτά περισσότερη δύναμη αλλά δέχεται αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα και την εμφάνιση. Ταυτόχρονα λανσάρεται μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής για τα 45 χρόνια ιστορίας των GT-R.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο Nissan GT-R του 2015 είναι τα διαφορετικά αμορτισέρ και η νέα ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της ανάρτησης, που μαζί προσφέρουν περισσότερη άνεση, αυξημένη σταθερότητα και καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Η καθημερινότητα με το GT-R γίνεται πιο ευχάριστη και χάρη στους λιγότερους κραδασμούς που φτάνουν στην καμπίνα από τον κινητήρα και τη μετάδοση.

Η Nissan έχει ανασχεδιάσει ακόμα και τα τακάκια για να κάνουν λιγότερο θόρυβο, ενώ και η μοκέτα του χώρου αποσκευών προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση. Τα λάστιχα της Dunlop που ούτως ή άλλως είχαν εξελιχθεί ειδικά για το GT-R έχουν τώρα διαφορετικό σκελετό και γόμα, έτσι ώστε να βελτιώνουν την ποιότητα κύλισης και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου σε μη ομαλό οδόστρωμα.

Στην ιαπωνική αγορά εκτός από το συμβατικό GT-R και το καλύτερα εξοπλισμένο GT-R Premium θα υπάρχει και το Track Edition, το οποίο θα φοράει κάποια αξεσουάρ της Nismo. Ωστόσο θα υπάρξουν και 45 συλλεκτικά GT-R για τον εορτασμό των 45 χρόνων ιστορίας των GT-R. Το 45th Anniversary θα είναι ουσιαστικά ένα GT-R Premium βαμμένο στο χρώμα Silica Brass, ίδιο με αυτό του R34 Skyline GT-R M-Spec, με ένα ξεχωριστό έμβλημα στην κεντρική κονσόλα και μια αριθμημένη πλακέτα στον χώρο του κινητήρα.



Το Nissan GT-R 45th Anniversary θα κοστίζει 10,787,040 γιεν (€73.400) και η εταιρία δέχεται ήδη παραγγελίες.

[Πηγές: Nissan, Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube