Ανανεωμένο Ford Focus: Τι αλλάζει μέσα έξω; [video]

Ανανεωμένο Ford Focus: Τι αλλάζει μέσα έξω; [video]

Η Ford ανανεώνει το κόμπακτ μοντέλο της, το Focus. Στο μενού της ανανέωσης υπάρχει νέο πρόσωπο, τεράστια οθόνη αφής και νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Έναν μήνα ύστερα από το Fiesta, η Ford ανανεώνει την γκάμα της και στην παραπάνω θέση, το Focus. Ο επανασχεδιασμός αφορά τόσο το χάτσμπακ όσο και το στέισον, καθώς και τη σπορ έκδοση ST.

Το μενού της ανανέωσης του φρεσκαρισμένου Focus, όπως είπαμε, ξεκινά από το πρόσωπό του που, όπως και το Fiesta, υιοθετεί οκταγωνική μάσκα που ενσωματώνει τον λογότυπο που κοιτάζει πλέον κατάφατσα τον δρόμο. Το καπό έγινε λιγότερο εμπροσθοκλινές, τα φανάρια, full LED, είναι πλέον πιο λεπτά και ο προφυλακτήρας σχεδιασμένος εξ αρχής. Στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας είναι επίσης ανασχεδιασμένος και έχει τροποποιηθεί ελαφρά η φωτεινή υπογραφή του αυτοκινήτου.

Ford Focus 2021

Η ανανέωση προσδίδει στο Focus πιο έντονο χαρακτήρα, με το κόμπακτ μοντέλο του Μπλε Οβάλ να συνεχίζει να υφίσταται μέσω των πολλών προσωπικοτήτων του.

Έτσι, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μέσα από μια γκάμα που εκτείνεται από τη σπορ εμφάνιση με το μοντέλο ST Line μέχρι την crossoverίστικη Active, με τη γενναιόδωρη προστασία της καροσερί.

Είναι αδύνατο για όποιον μπαίνει στην καμπίνα του ανανεωμένου Focus να μην προσέξει τη νέα οθόνη αφής με διαγώνιο 13,4 ιντσών. Ένα τεράστιο μέγεθος, χωρίς προηγούμενο σε αυτό το επίπεδο της γκάμας. Να θυμίσουμε ότι στο απερχόμενο μοντέλο, η οθόνη του μετρούσε «μόλις» έως τις 8”.

Ford Focus 2021

Από την άλλη, ο αριθμός των κουμπιών στην κονσόλα έχει μειωθεί. Η οθόνη σχετίζεται με την τέταρτη γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC, το οποίο επωφελείται κυρίως από ενημερώσεις over-the-air, με το αυτοκίνητο να πούμε πως επωφελείτο ήδη από ψηφιακά όργανα.

Σχεδόν καμία αλλαγή δεν υπάρχει για την γκάμα των κινητήρων. Από την πλευρά της βενζίνης, ο κλασικός 1.0 EcoBoost διατίθεται σε 100 και 125 άλογα, με την έκδοσή του σε micro-hybrid να παραμένει διαθέσιμη με 125 και 155 PS.

Η καινοτομία είναι ότι αυτές οι τελευταίες θα μπορούν να συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift. Στην πλευρά του ντίζελ, υπάρχει ο 1.5 EcoBlue με 95 ή 120 ίππους. 

Ford Focus 2021

Σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές θα είναι φυσικά διαθέσιμη και η έκδοση Ε85, βασισμένη στον βενζινοκινητήρα των 125 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας, το σπορ ST διατηρεί τον 2,3 EcoBoost των 280 ίππων. 

Και στην ανανεωμένη έκδοση του Focus, να σημειώσουμε, ότι δεν υπάρχει η επιλογή για αυτοφορτιζόμενη ή επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube