Ανανεωμένο DS4

Ανανεωμένο DS4

Το φρεσκαρισμένο DS4 της PSA Peugeot-Citroën αποκτά μια νέα έκδοση Crossback και μια σειρά ανανεωμένων κινητήρων.

Το μεσαίο μοντέλο της πολυτελούς μάρκας της Peugeot-Citroën υπέστη μια μεγάλης κλίμακας ανανέωση. Αποκτά νέας σχεδίασης μάσκα, νέα φώτα τεχνολογίας xenon και LED, μια φρεσκαρισμένη γκάμα κινητήρων και περισσότερες επιλογές χρωμάτων και εσωτερικών επενδύσεων.

Επιπλέον, η DS δημιούργησε από ένα μοντέλο, δύο. Στη θέση της μιας και μόνης DS4 υπάρχει τώρα επιλογή ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές παραλλαγές: το στάνταρ 5θυρο χάτσμπακ και το νέο Crossback που έχει αυξημένη κατά 30 mm απόσταση από το έδαφος και πιο «σκληροτράχηλη» εμφάνιση, που περιλαμβάνει μεγαλύτερους τροχούς, διακοσμητικές ποδιές και μπάρες οροφής.

Και οι δύο εκδόσεις του ανανεωμένου DS4 έχουν την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς και η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες τούρμπο και τρεις τουρμποντίζελ. Η μετάδοση γίνεται μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων ή αυτόματου, πάλι 6 σχέσεων, με μετατροπέα ροπής.

Ο Eric Apode, αντιπρόεδρος προϊόντων και εταιρικής ανάπτυξης της DS, δηλώνει ότι η νέα σειρά 4 σκοπεύει να ανταγωνιστεί «καθιερωμένα premium μοντέλα της κατηγορίας C, όπως τα Audi A3, BMW 1 Series και Volvo V40».

Ο Apode προσθέτει ότι τα crossover που βασίζονται σε μοντέλα της κατηγορίας C αντιπροσωπεύουν πλέον το 30% των πωλήσεων, ενώ τα παραδοσιακά χάτσμπακ έχουν πέσει από το 50% στο 40% των συνολικών πωλήσεων. Η εξέλιξη αυτή έδωσε, όπως λέει, την έμπνευση για τη δημιουργία του Crossback.

Πέρα από τη νέα οικογενειακή εμπρός σχεδίαση των DS, τα επιπλέον διακοσμητικά χρώμια και τα αναβαθμισμένα φώτα, το νέο DS4 αποκτά επίσης μια νέα έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, πράγμα που επιτρέπει να καταργηθούν «τα δύο τρίτα των διακοπτών του ταμπλό».

Ο έξτρα εξοπλισμός περιλαμβάνει το CarPlay, για συμβατότητα με iPhone, mirroring για κινητά Apple και Android, όπως επίσης το σύστημα DS Connect”, ειδοποίηση τυφλού σημείου, είσοδο-εκκίνηση χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, καθίσματα που κάνουν μασάζ κι ένα υψηλής πιστότητας hi-fi της Denon.

Για το ανανεωμένο 4 υπάρχει επίσης η επιλογή ανάμεσα σε 4 χρωματισμούς σκεπής και 9 αμαξώματος, πράγμα που δίνει 38 διαφορετικούς συνδυασμούς. Οι επενδύσεις θυρών από δέρμα Nappa και οι δερμάτινες ταπετσαρίες ημι-ανιλίνης προσφέρονται και πάλι ως έξτρα. Και οι δύο εκδόσεις έχουν στάνταρ παρμπρίζ «ενιαίο» με τη σκεπή.

Ο κινητήρας εισόδου είναι ο 3κύλινδρος 1.2 Pure Tech τούρμπο των 130 ίππων και 119 g CO2/km, που αποδίδει ροπή 23,5 kgm από τις 1.750 rpm και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Ο 4κύλινδρος 1.6 THP 165 PS αποδίδει 24,5 kgm από τις 1.400 rpm εκπέμποντας 130 g CO2/km. Κορυφαίος βενζινοκινητήρας είναι ο THP 210 των 138 g/km. Υπάρχουν τρεις ντίζελ, όλοι με την ονομασία Blue HDi: o 120 (100g/km), o 150 (103g/km) kai o 180 (115g/km). O 180 ίππων έχει μέγιστη ροπή 40,9 kgm και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο.

Το ανανεωμένο DS4 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, στις 15 Σεπτεμβρίου, και οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο.

Η εταιρεία λέει ότι έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής 115.000 DS4, από το λανσάρισμα του μοντέλου το 2011. Αυτό αντιστοιχεί στο 20% όλων των DS που έχουν πουληθεί από τότε που παρουσιάστηκε το DS3, το 2009.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube