Άλλο ένα hypercar 1.000 ίππων

Άλλο ένα hypercar 1.000 ίππων

Έτσι όπως πάμε, τα hypercars των 1.000 ίππων θα γίνουν περισσότερα και από τα Golf.

Ένα νέο υπεραυτοκίνητο με το όνομα Boreas Project παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα Le Mans.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιάσει η DSD Design & Motorsport και στοχεύει να ανταγωνιστεί τις δημιουργίες των Pagani και Koenigsegg. Την εμφάνιση πάντως την έχει. Το θέμα είναι να δούμε αν υπάρχει κάτω από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα η ανάλογη τεχνολογία, οι επιδόσεις αλλά και ο χαρακτήρας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κινητήρια μονάδα είναι τεχνολογίας plug-in hybrid και η απόδοση λέγεται ότι θα φτάνει στο… ψυχολογικό όριο των 1.000 PS. Ιπποδύναμη που φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία. Πέρα από αυτά, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το αυτοκίνητο, η παραγωγή του οποίου λέγεται ότι θα αρχίσει τον Δεκέμβριο και δεν θα ξεπεράσει τις 12 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη Επίσημο: Mazzanti Evantra Millecavalli [video]

Διαβάστε ακόμη To Lykan Hypersport στο Dubai Autodrome [video]

Το θέμα είναι βέβαια να δούμε πόσο σοβαρό είναι και αυτό το project.  Θα φτάσει τελικά στην παραγωγή; Γιατί τους τελευταίους μήνες έχουμε διαβάσει για πολλά hypercars, με συμβατικά υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά μοτέρ με ανάλογη (στα χαρτιά και στις ανακοινώσεις) ιπποδύναμη. Είναι σχετικά εύκολο να φτιάξεις μερικά πρωτότυπα τα οποία να τραβήξουν το ενδιαφέρον των κατασκόπων σε δοκιμές εδώ και εκεί, αλλά είναι περίπλοκο και ακριβό να πάρεις έγκριση τύπου και να οργανώσεις παραγωγή, έστω και μικρή, ενός αυτοκινήτου που θα πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία.

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube