660 PS για την επόμενη Bentley Supersports

660 PS για την επόμενη Bentley Supersports

Η Bentley προγραμματίζει μία νέα σκληροπυρηνική διθέσια Continental W12 με μεγαλύτερη ισχύ και λιγότερο βάρος

Η Bentley προγραμματίζει μία νέα Bentley Continental Supersports με 660+ PS για λανάρισμα γύρω στο 2014, η οποία και θα αποτελέσει το κορυφαίο κουπέ υψηλών επιδόσεων της βρετανικής φίρμας. Η ελαφρύτερη Supersports αναμένεται να χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινα τμήματα στο αμάξωμα, σκληρότερη ανάρτηση και επιπλέον πιθανώς «γυμνή» καμπίνα και περισσότερη ισχύ από το διτούρμπινο W12.    

Μια Supersports λανσαρίστηκε το φθινόπωρο του 2009, λίγο πριν απέλθει η προηγούμενη γενιά της Continental GT, αλλά το νέο μοντέλο θα αποτελέσει μοντέλο διαρκείας στην γκάμα της Bentley.

H Supersports θα γεφυρώσει το κενό μεταξύ Speed με τους 625 PS με την πολυαναμενόμενη Continental GT3 των 700 PS που η Bentley προγραμματίζει να λανσάρει το 2015, μαζί με μια πελατειακή Continental GT3 έτοιμη για αγώνες. Όπως και η Porsche που προφέρει συχνά διαφοροποιημένα μοντέλα με πολύ μικρές διαφορές στην ιπποδύναμη, έτσι και η Supersports φαίνεται ότι θα ξεπερνά με μόλις 30 ταπεινά άλογα τη Speed.
 
«Υπάρχει ένα όριο στο πόση ισχύ μπορείς λογικά να βγάλεις, καθώς τα πάντα στη Supersports δεν θα μπορούσαν να είναι μόνο καθαρή δύναμη».ανέφερε πηγή μέσα από τη Bentley.

Με τη σειρά τους, οι υπόλοιπες βελτιώσεις θα επικεντρωθούν στην ελάττωση του βάρους, στις πιο γρήγορες αλλαγές ταχύτητας στο κιβώτιο, στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων του σασί και στη βελτίωση των φρένων. Όλες οι αλλαγές θα ανταποκρίνονται στην απαιτητική οδήγηση, με πιο κοφτερό τιμόνι και κράτημα, πιο σφιχτό έλεγχο του αμαξώματος από την ανάρτηση και πιο σπορ ήχο από την εξάτμιση, με στόχο να μπει μια οδηγοκεντρική σφραγίδα στη Supersports.

Προκειμένου να μειώσει το βάρος, η Bentley προσανατολίζεται στη χρήση ανθρακονημάτινων τμημάτων για το αμάξωμα, ελαφριά συνθετικά υλικά για τα καθίσματα και πιθανώς στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων για να δημιουργήσει διθέσια καμπίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube