1.000 PS για το Mazzanti Evantra Millecavalli [video]

1.000 PS για το Mazzanti Evantra Millecavalli [video]

Με την αποκάλυψη της ονομασίας του νέου σούπερκαρ της Mazzanti, αποκαλύφθηκε και η ισχύς του αυτοκινήτου που θα φτάνει τα 1.000 άλογα.

H ιταλική Mazzanti μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο η Ferrari, η Lamborghini ή η Pagani, αλλά θα λέγαμε ότι συγκαταλέγεται στην ίδια συνομοταξία -τουλάχιστον όσον αφορά τις επιδόσεις.

Η ιταλική εταιρεία κατασκευάζει συνήθως GT σε στιλ ρετρό, αλλά για το τρίτο αυτοκίνητό της επέλεξε το μονοπάτι των σούπερκαρ. Και το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, ήταν το Evantra που παρουσιάστηκε το 2013.

Από τότε, η Mazzanti βάλθηκε να εξελίξει το αρχικό σχέδιο σε ένα πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο που βρίσκεται σε αυτό teaser-video και με το όνομά του να επιβεβαιώνεται ότι θα είναι το Evantra Millecavalli. Θεωρούμε λοιπόν από την ονομασία ότι η απόδοση του αυτοκινήτου θα είναι 1.000 άλογα, καθώς αυτό σημαίνει στα ιταλικά το «Millecavalli». Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε αυτό το Mazzanti θα είναι το ισχυρότερο στοκ σούπερκαρ της Ιταλίας, αποκαθηλώνοντας την μέχρι τώρα πρώτη σε αυτόν τον τομέα Ferrari LaFerrari με τους 963 PS.

H μια χιλιάδα άλογα του Mazzanti Evantra Millecavalli προέρχεται από ένα 7,2λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V8 που έχει σχεδιάσει η ίδια η εταιρεία. Εκτός από την ισχύ, η Mazzanti έχει δηλώσει ότι η ροπή του μοτέρ φτάνει τα 122,4 kgm, ενώ, πάλι κατά δήλωση της εταιρείας, το Millecavalli χρειάζεται για το σπριντ των 0-100 km/h 2,7” και σε τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 km/h.

Σε σχέση με το στάνταρ Evantra που αποδίδει μόλις 751 άλογα από τον 7λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα του, είναι επίσης φαρδύτερο σε μετατρόχια κατά 9,4 πόντους, φορά κάρμπον κεραμικά φρένα και απτά σε ζάντες της OZ Racing που είναι ντυμένες με λάστιχα Pirelli Trofeo R. Το Millecavalli λέει επίσης η Mazzanti διαθέτει νεωτερικό αεροδυναμικό κιτ, με το οποίο ο θερμός αέρας που βγαίνει από το μηχανοστάσιο οδηγείται στην πίσω πτέρυγα του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί η κάθετη αεροδυναμική πίεση. Κάτι όπως οι ενεργοί διαχύτες που χρησιμοποιούνται στην F1.

Η Mazzanti είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλύψει επίσημα το Evantra Millecavalli. Πρεμιέρα που θα γίνει στις 8 Ιουνίου στο Salone di Torino, στο Parco Valentino.

Η παραγωγή του Mazzanti Evantra Millecavalli θε περιοριστεί στα 25 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Mazzanti Automobili]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube