Μπορεί μια Huracán να νικήσει μια Bugatti Chiron; [video]

Μπορεί μια Huracán να νικήσει μια Bugatti Chiron; [video]

Αν έχει επίσης 1.600 PS και ζυγίζει καμιά 350αριά λιγότερα κιλά, γιατί όχι;

Bugatti Chiron

Σε αυτό στηρίζεται όλος ο κόσμος της βελτίωσης, πώς ένα φθηνότερο μοντέλο θα καταφέρει να κατατροπώσει το πανίσχυρο κι ακριβότερο. Κάπως έτσι, μια Lamborghini Huracán αυθαδιάζει στην Bugatti Chiron Super Sport των €5 εκατομμυρίων.

Προφανώς δεν πρόκειται για εύκολη αποστολή να επικρατήσεις σε ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Μπορείς με €350.000 να περάσεις τα €5 εκατομμύρια; 

Με τελική ταχύτητα 490 km/h, τέσσερα τούρμπο από τον W16 των 8,0 lt, 1.600 PS και 1.600 Nm, το μοναδικό μειονέκτημα της Γαλλίδας είναι τα 1.995 kg.

Bugatti Chiron

Απέναντι από την Bugatti Chiron βρίσκεται μια Lamborghini Huracán, με ακόμα καλύτερα νούμερα. Χάρη στις δύο τουρμπίνες, ο V10 των 5,2 lt αποδίδει πλέον 1.600 PS -όσα κι η Super Sport- κι ελάχιστα μικρότερη ροπή στα 1.500 Nm. Ζυγίζει 1.650 kg, περίπου 350 λιγότερα από τη Chiron, άρα έχει σημαντικό προβάδισμα στην αναλογία κιλών ανά ίππο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Honda Civic θέλει να γίνει Lamborghini Huracán

Τέλος, έχουμε κι ένα αουτσάιντερ. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο 4κίνητο Mini με 600 PS και 1.000 Nm από τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα. Με 1.350 kg, δεν τολμά να ονειρεύεται πρωτιές αλλά μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Bugatti Chiron

Στον πρώτο αγώνα, πίσω από το τιμόνι της Bugatti Chiron βρίσκεται ο Mat Watson του CarWow. Παρά την άσχημη εκκίνηση, κατάφερε να κερδίσει. Η Lamborghini έχασε το σήμα GPS κι ο κινητήρας της μπήκε σε safe mode, μειώνοντας την ισχύ λίγο πριν από το 1/4 του μιλίου.

ΔΕΙΤΕ Bugatti Chiron Pur Sport: Ντριφτάροντας με 1.500 PS

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κόντρας, το Mini κέρδισε την Bugatti στην εκκίνηση και τη Huracán γενικώς, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του.

Στην τρίτη προσπάθεια, η Lambo απέδωσε όπως αναμενόταν. Έτσι είναι τα βελτιωμένα, μία αποδίδουν και τις υπόλοιπες εννέα φορές κάτι υπολειτουργεί. Εν τέλει κέρδισε τον αγώνα, ρίχνοντας στη Chiron σχεδόν τρία μήκη, με χρόνο 9,4". Η Bugatti Chiron Super Sport σημείωσε καλύτερη επίδοση 9,5" και το Mini 10,4".

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος κάτοχος Huracán στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπερηφανεύεται απόψε στους φίλους του στην παμπ ότι κατάφερε να περάσει ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 14 φορές περισσότερο. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube