Montezemolo: O Marchionne ζηλεύει την επί των ημερών μου πορεία της Ferrari

Montezemolo: O Marchionne ζηλεύει την επί των ημερών μου πορεία της Ferrari

Αποκάλυψε ότι ο Schumacher τον πίεζε να πάρει τον Vettel στη Ferrari. 

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, δήλωσε λυπημένος από το γεγονός ότι ο διάδοχός του, Sergio Marchionne, ζηλεύει την πορεία που είχε η Ferrari στην Formula 1 επί των ημερών της δικής του προεδρίας.

Ο Montezemolo εγκατέλειψε το τιμόνι της Ferrari το 2014 μετά από 23χρονη θητεία σε αυτήν όταν και ανέλαβε τα ηνία της Scuderia ο Marchingne. Αυτό έγινε λίγο πριν μετακομίσει την ομάδα ο vettel από τη Red Bull.

Σύμφωνα με τον Montezemolo, η Ferrari της «εποχής Marchionne» δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις επιτυχίες του παρελθόντος και τόνισε πως με στεναχωρεί το γεγονός ότι ο Sergio αυτές τις επιτυχίες τις αντιμετωπίζει ζηλοτυπικά. 

Μιλώντας στην εκδήλωση για τον Michael Schumacher που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία, ο Montezemolo είπε: Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάναμε με τον Michael, τον Brawn και τον Todt.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στην Κολωνία υπάρχουν 16 αγωνιστικά αυτοκίνητα, 50 τρόπαια, 25 κράνη και πάνω από 200 διαφορετικά αντικείμενα της προσωπικής συλλογής του Michael Schumacher. 

Φυσικά, είπε ο Montezemolo, η Ferrari είναι πάντα εδώ και ελπίζω ότι θα είναι για να κερδίζει, γιατί η Ferrari πρέπει να κερδίζει, και γιατί για τη Formula 1 η Ferrari είναι πολύ σημαντική. Είμαι ακόμα σε επαφή με λίγους ανθρώπους στη Scuderia και θέλω να πω ότι μετά από τόσο χρόνια ήμουν πολύ τυχερός που έζησε στιγμές νίκης και δόξας με ανθρώπους όπως ο Niki, o Michael και ο Kimi και πήραμε 19 τίτλους.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο Schumi ήταν εκείνος που τον ενθάρρυνε να πάρει τον Vettel στη Ferrari. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Vettel, είπε και επέμενε ότι είναι ένας πολύ καλός οδηγός. 
Αναφερόμενος στο φετεινό πρωτάθλημα δήλωσε χαρούμενος για τις επιτυχίες της Scuderia τονίζοντας πως η Mercedes δεν φαίνεται να είναι τόσο ανταγωνιστική.
Είναι ευκαιρία για τον Seb να κερδίζει ένα πρωτάθλημα με τη Ferrari. Δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσει τις επιδόσεις του Michael, είπε, αλλά είναι ακόμη νέος και πολύ καλός οδηγός και φέτος έχει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. 
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσουμε ένα τίτλο, κατέληξε, ίσως φέτος να είναι η χρονιά μας.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube