Το WLTP έριξε τις πωλήσεις στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Το WLTP έριξε τις πωλήσεις στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

VW Group, Fiat-Chrysler και Renault επηρεάστηκαν περισσότερο από όλους. 

Σημαντική πτώση παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πτώση που αγγίζει το 7,4%.
Αιτία η ανάγκη προσαρμογής των αυτοκινήτων στα νέα δεδομένα που προέρχονται από το πρωτόκολλο μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP, που ισχύει από 1ης Σεπτεμβρίου. 
Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είχαν καταφέρει να προσαρμοστούν σε αυτό με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτοκίνητα να διαθέσουν στην αγορά. 
Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στον Σεπτέμβριο και ήταν της τάξης του 23% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA, ενώ το -7,4% του Οκτωβρίου δείχνει ότι η αγορά βαίνει προς εξομάλυνση. 

Αναλυτικότερα το VW Group είχε πτώση 22% με μεγαλύτερη της Audi (53%) και της Porsche (62%). H Volkswagen και η Seat είχαν μείωση 15% με την Skoda μόλις στο 0,8%. To PSA Group είχε μείωση 1,2% με την Peugeot να παρουσιάζει αύξηση 1,9%, την Citroen επίσης περισσότερες πωλήσεις κατά 3,7% και σε αντίθεση με την πτώση της Opel κατά 7,4%.

Η Renault σημειώθηκε μείωση 15% συνολικά σαν group με τη Renault να κινείται στο - 23%, ενώ η Dacia είχε αύξηση 7,8%. Στην FCA οι πωλήσεις της Alfa Romeo έπεσαν κατά 41%, της Fiat κατά 16% ενώ της Jeep αυξήθηκαν κατά 12%.

Αντίθετα η Toyota αύξησε το ποσοστό της κατά 5,3%, η Kia κατά 4,5%, με τη Nissan να σημειώνει πτώση 26% και τη Hyundai να κινείται στο  -4,7%. Αύξηση πωλήσεων είχαν επίσης η Mercedes με 7,9%, η ΒΜW με 12% και η Volvo με 10%.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τον Αύγουστο πολλές εταιρείες είχαν σημειώσει σημαντική άνοδο «ξεστοκάρωντας» πολλά μοντέλα σε ελκυστικές τιμές που από τον Σεπτέμβριο δεν θα ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές του WLTP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube