VW: O «Πιο Δημιουργικός Διαφημιζόμενος του Κόσμου 2018» [+video]

VW: O «Πιο Δημιουργικός Διαφημιζόμενος του Κόσμου 2018» [+video]

Πήρε την πρώτη θέση στην ετήσια λίστα Gunn 100 για τις πιο δημιουργικές καμπάνιες. Ίσως γι’ αυτό δεν χαμπαριάζει από σκάνδαλα;

Σκάνδαλο “Dieselgate”. Και στη συνέχεια πειράματα εισπνοής καυσαερίων. Όμως οι πωλήσεις του Group VW δεν δείχνουν να επηρεάζονται.

Θα περίμενε κανείς, μετά από τόση αρνητική δημοσιότητα, η εικόνα της VW να είχε αμαυρωθεί οριστικά και η θέση της στην αγορά να είχε πάρει την κάτω βόλτα. Όμως όχι. Το αντίθετο συνέβη. Το 2017, ο όμιλος πούλησε κάπου 10,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, παίρνοντας καθαρά την πρώτη θέση στον κόσμο.

Θαύμα; Όχι. Αδράνεια, αλλά κυρίως εξαιρετική δουλειά από τα τμήματα δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ. Όπως λέγεται, «δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα», ιδίως αν την αναλαμβάνουν οι κορυφαίοι επαγγελματίες του είδους.

Προχθές Δευτέρα, εκδόθηκε η φημισμένη λίστα Gunn 100 της WARC, με τις πιο δημιουργικές διαφημιστικές καμπάνιες της περασμένης χρονιάς. Και η VW ανακηρύχθηκε “World’s Best Creative Advertiser”. Είναι μάλιστα η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στο Top 10 των διαφημιζομένων, μπροστά από τις Mars, Nike, Procter & Gamble, Ikea, Samsung, Heineken, The Carlyle Group, Alphabet και Restaurant Brands International.

Η επιτυχία είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που η Gunn Report αξιολογεί και διαφημιζόμενους εκτός από brands (φίρμες). Το Group VW έχει επιπλέον δύο από τις φίρμες του στο Top 10 των brands: τη Volkswagen και την Audi. Είναι η μόνες φίρμες αυτοκινήτων στην πρώτη δεκάδα.

Η λίστα Gunn 100 είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης με βάση στοιχεία απόδοσης σε 40 από τους πιο σημαντικούς παγκόσμιους, περιφερειακούς και τοπικούς διαγωνισμούς δημιουργικής διαφήμισης

Ιδού, λοιπόν, πώς ο χειρότερος εταιρικός εφιάλτης μπορεί να μετατραπεί σε επιτυχία.

Δείτε τώρα κι ένα δημιουργικό διαφημιστικό κλιπ για το VW T-Roc, που «γεννήθηκε με αυτοπεποίθηση».

[Πηγή: WARC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube