VW: Μετονομασία Taigun σε T-Track και στην παραγωγή

VW: Μετονομασία Taigun σε T-Track και στην παραγωγή

Το κροσοβεράκι που βασιζόταν στο up! και είχε πεταχθεί στο καλάθι των αχρήστων, επανέρχεται στο προσκήνιο με πιθανή παραγωγή το 2020.

Πέντε χρόνια ύστερα από την πρεμιέρα του ως πρωτοτύπου (που μάλιστα είχαμε οδηγήσει κατ’ αποκλειστικότητα) και την αναστολή του πρότζεκτ ενώ είχε ήδη ετοιμαστεί η έκδοση παραγωγής, το crossover που στηρίζεται στο μίνι VW up! πιθανότατα θα βγει τελικά στην παραγωγή.

Το γερμανικό περιοδικό Autobild ισχυρίζεται ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι το ΔΣ της Volkswagen έδωσε το πράσινο φως για τη δρομολόγηση της παραγωγής του αυτοκινήτου. Το όνομά του δε, θα ακολουθήσει τον κώδικα των πρόσφατων μικρών crossover της εταιρείας (Τ-Cross γι’αυτό που βασίζεται στο Polo και T-Roc γι’ αυτό που θα βασίζεται στο Golf) και θα ονομάζεται T-Track.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο VW Taigun

Ο λόγος που η VW άλλαξε την απόφασή της έχει να κάνει με την ισχυρή ανάπτυξη του ανταγωνισμού σε αυτό το κομμάτι της αγοράς των crossover. H Συμμαχία Renault-Nissan που προαλείφεται για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο για το 2017 έχει στην γκάμα της το Kwid που ύστερα από την Ασία λανσαρίστηκε και στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον η Συμμαχία πιέζει τις νοτιοαμερικανικές αγορές έντονα σε αυτή την κατηγορία διαθέτοντας το οικονομικό Dacia Duster (Renault για εκεί) και το Μπλε Οβάλ με το ελαφρώς μεγαλύτερο Ford EcoSport που αναμένεται να σκουπίσει κάποιες αγορές με χαμηλή τιμή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε το επίσης μεγαλύτερο Honda HR-V που ψαρεύει πελάτες επίσης από τα μίνι και σουπερμίνι crossover σε Ευρώπη και Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο Volkswagen T-Roc

Ένα ακόμη λόγος είναι ότι το ΔΣ παρήγγειλε μελέτες σχετικά με το κόστος κατασκευής του T-Track, τότε (2013-14) και σήμερα. Μελέτες που έδειξαν ότι το κόστος αυτό μειώθηκε, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να αντλήσει πλέον εξαρτήματα από άλλα αυτοκίνητα του VW Group.

Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο VW Taigun είχε παρουσιαστεί αρχικά στο São Paulo International Motor Show το 2012 και ανανεωμένο στο Auto Expo 2014, στo Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube