VW Golf: Έφτασε τα 30 εκατ. αυτοκίνητα

VW Golf: Έφτασε τα 30 εκατ. αυτοκίνητα

Το 30ό εκατομμυριοστό Golf εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ

Ένα νέο BlueMotion έγινε το Volkswagen Golf Νο 30 εκατ. που άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής.

Το 30ό εκατομμυριοστό Golf εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ. Η VW δήλωσε ότι το νούμερο αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ παραγωγής και καθιστά το Golf  το πιο «επιτυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο μέχρι σήμερα».

Με τη VW να ξεκίνησε να κατασκευάζει το Golf το 1974, η εταιρεία υπολόγισε ότι παγκοσμίως για να επιτευχθεί αυτό το νούμερο, κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι την ημέρα αγόραζαν Golf επί 39 χρόνια.

Το 30ό εκατομμυριοστό Golf που άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής ήταν ένα από τα τελευταία μοντέλα BlueMotion. Με κατανάλωση 3,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 88 g/km, το BlueMotion είναι το πιο αποδοτικό Golf που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το γενέθλιο γεγονός συνέπεσε με τη φετινή βράβευση του Golf έβδομης γενιάς ως Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2013. Ο πρόεδρος του ΔΣ της Volkswagen AG, καθηγητής Μάρτιν Βίντερκορν, αποδεχόμενος το βραβείο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό δήλωσε:
«Η ιστορία του Golf είναι επίσης και ιστορία της αυτοκινητικής εξέλιξης. Το Golf με τεχνολογίες όπως η ασφαλής κίνηση στους εμπρός τροχούς στην πρώτη γενιά, κινητήρες ντίζελ TDI στην τρίτη, ESP και διπλόδισκο σασμάν στην τέταρτη και στάνταρ αυτόματο φρενάρισμα για αποτροπή τρακαρίσματος στην τελευταία γενιά, συνεχίζει να εισάγει καινοτόμες τεχνολογίες σε μια προσιτή οικονομικά κατηγορία. Η βέλτιστη ασφάλεια, άνεση και οδηγική ευχαρίστηση έγιναν προσιτά στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό χάρη στο Golf».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube