VW: Απλοποίηση της γκάμας για οικονομία €1,9 δισ.

VW: Απλοποίηση της γκάμας για οικονομία €1,9 δισ.

Η Volkswagen θα μειώσει το πλήθος των εκδόσεων και πακέτων εξοπλισμού στα μοντέλα της, με στόχο την εξοικονόμηση €1,9 δισ.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μείωση των εκδόσεων και των εκδόσεων εξοπλισμών στα αυτοκίνητά της προκειμένου να εξοικονομήσει €1,9 δισ. που θα έρθει να προστεθεί στον «κουμπαρά» που έχει δημιουργήσει για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Dieselgate.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Volkswagen, Bernd Osterloh, δήλωσε σε οικονομικούς συντάκτες σε συνέντευξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Wolfsburg, ότι η κύρια μάρκα του Ομίλου θα μειώσει την πολυπλοκότητα, κατά συνέπεια και το κόστος, στην γκάμα, κάτι που υπολογίζουν ότι θα τους αποφέρει μείωση δαπάνης κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ υπαινίχθηκε ότι για τον ίδιο λόγο είναι πιθανή η μείωση των μπόνους στα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Ο Osterloh είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό την τεράστια γκάμα των μοντέλων και διαφορετικών ανταλλακτικών». Και προσδιόρισε ότι «αυτό έφερε αντίστοιχα τεράστια πολυπλοκότητα, που επιβάρυνε το κόστος, για παράδειγμα, στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μπορούμε να περικόψουμε κόστος σε αυτό τον τομέα σε μεγάλη κλίμακα, χωρίς να τεθεί θέμα περικοπής θέσεων εργασίας».

Ο Osterloh παραδέχτηκε ότι αυτές οι σημαντικές οικονομίες θα είναι ζωτικής σημασίας για τη φίρμα στο σημερινό πλαίσιο στο οποίο οι πελάτες εξέφρασαν επιφυλάξεις όσον αφορά την αγορά ενός VW. Και αυτό διότι οι κινητήρες 1.2 TDI, 1.6 TDI, 2.0 TDI της Σειράς EA189 και ο 3.0 TDI V6 έχουν δεχτεί κόκκινη κάρτα λόγω των διαφόρων παράτυπων λογισμικών που ενσωματώνουν.

Στο σύνολο, η επικεφαλής της φίρμας, Herbert Diess, λέει ότι η Volkswagen θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει μέχρι και πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό θα απαιτήσει τη μείωση των ετήσιων επενδύσεων κατά ένα δισεκατομμύριο.

[Πηγή Volkswagen μέσω europe.autonews.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube