Volvo XC40 με μηδέν ρύπους και 500 km αυτονομία

Volvo XC40 με μηδέν ρύπους και 500 km αυτονομία

Με την ευκαιρία λανσαρίσματος του 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα η Volvo ανακοίνωσε και την ηλεκτρική έκδοση του XC40.

Η Volvo επιβεβαίωσε και επίσημα ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα προκύψει και η ηλεκτρική έκδοση του XC40, του μικρότερου της γκάμας των SUV της. Και αυτό είναι ό,τι γνωρίζουμε, για την ώρα, από επίσημα χείλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Volvo XC40

Η ίδια η Volvo έχει δηλώσει ότι το νέο μικρό SUV της είναι εξ αρχής σχεδιασμένο για να γίνει και ηλεκτρικό, χωρίς συμβιβασμούς. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη διάταξη μηχανικών μερών και μπαταρίας με τέτοιο τρόπο που δεν θα επηρεάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και τους χώρους επιβατών και αποσκευών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, η αυτονομία θα φτάνει τα 500 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πρώτος 3κύλινδρος στην ιστορία της Volvo στο XC40

Παρόλα αυτά δεν θα είναι αυτό το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας. Το πρώτο EV της Volvo θα είναι ένα χάτσμπακ, βασισμένο στο κόνσεπτ 40.2 το οποίο είχε παρουσιαστεί πέρσι. Άλλωστε, σε παλαιότερη δήωσή του, ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, προέβλεπε ένα ολοένα και πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον. «Θα παρουσιάσουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo το 2019 και μέχρι το 2025 προβλέπω ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε όλη τη γκάμα των μοντέλων μας» είχε δηλώσει ακριβώς έναν χρόνο πριν.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube