Volvo Trucks: The Iron Knight [videos]

Volvo Trucks: The Iron Knight [videos]

Δύο παγκόσμια ρεκόρ έσπασε ο ειδικά εξελιγμένος τράκτορας των 2.400 ίππων.

Το τμήμα φορτηγών του σουηδού κατασκευαστή εξέλιξε έναν μοναδικό τράκτορα με σκοπό να καταρρίψει κάποια συγκεκριμένα ρεκόρ.

Στόχος της Volvo Trucks ήταν να σπάσει το ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση έως τα 500 και τα 1.000 μέτρα, και για το πετύχει αυτό δημιούργησε το Iron Knight. Ο συγκεκριμένος τράκτορας έχει πετρελαιοκινητήρα 13 λίτρων κα αποδίδει 2.400 ίππους και 611,6 kgm ροπή (6.000 Nm). Σε σχέση με τα σύγχρονα απλά φορτηγά της Volvo που κυκλοφορούν στους δρόμους, οι μηχανικοί της Volvo Trucks κράτησαν σε εργοστασιακή μορφή μόνο το μπλοκ του κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 12 σχέσεων i-shift.

Στην πρώτη περίπτωση, τα 500 μέτρα, ο Iron Knight χρειάστηκε από στάση 13,71” με ταχύτητα εξόδου 131,29 km/h, ενώ για το χιλιόμετρο χρειάστηκε 21,29” με ταχύτητα εξόδου 169,09 km/h.

Εάν δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμα, αρκεί να αναφέρουμε την τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η Volvo Truck για τον συγκεκριμένο τράκτορα των 4,5 τόνων, που είναι 276 km/h.

Μέχρι στιγμής, η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών περιμένει την επιβεβαίωση της FIA για τις συγκεκριμένες μετρήσεις, έτσι ώστε να θεωρηθούν ως ρεκόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube