Volkswagen: Η Tesla μπορεί να μας διδάξει πολλά

Volkswagen: Η Tesla μπορεί να μας διδάξει πολλά

Ο τρόπος που η αμερικάνικη εταιρεία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται, κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει το γερμανικό κολοσσό.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη ότι η εταιρεία του παρακολουθεί στενά τη λειτουργία της Tesla προκειμένου να πάρει έμπνευση για τις δικές της δραστηριότητες.

Απαντώντας στην ερώτηση για τους βασικούς ανταγωνιστές της Volkswagen, ο Diess είπε: «Στην αυτοκινητοβιομηχανία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, ήταν η κυρίως η Toyota και οι γαλλικές εταιρείες. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι η Tesla».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model 3, πλήρεις προδιαγραφές [video]

Η τελευταία, να θυμίσουμε ότι ταρακούνησε τα νερά στην αυτοκίνηση, μετατρέποντας σε πραγματικότητα τη φιλοδοξία της για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID Concept

Τα οποία μάλιστα έχουν πολύ δυνατές επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση μέσω, αυτόνομη οδήγηση, προχωρημένο infotainment καθώς και νέες εφαρμογές στο κομμάτι του πλάνου παραγωγής και του καναλιού διανομής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα πρώτα Tesla Model 3

Κι εάν αναρωτιέστε πώς γίνεται ένας κατασκευαστής του μεγέθους της Volkswagen να μελετά μια start up εταιρεία όπως η Tesla, την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Diess: «Η Tesla αυτή τη στιγμή έχει ικανότητες που εμείς δεν έχουμε. Περίπου το μισό από το έμψυχο δυναμικό της έχει εξειδίκευση στον τομέα των ηλεκτρονικών και του λογισμικού. Εμείς είμαστε σαφώς πιο πίσω γι’ αυτό και πρέπει να προοδεύσουμε σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος μας δεν είναι απλώς να φτάσουμε το επίπεδο της Tesla αλλά και να το ξεπεράσουμε».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube