Volkswagen: Εργοστάσιο μόνο για EV στην Κίνα

Volkswagen: Εργοστάσιο μόνο για EV στην Κίνα

Με έδρα την Anting, στην περιφέρεια της Shanghai, το νέο εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει ετησίως μέχρι και 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την πλατφόρμα MEB.

Το νέο εργοστάσιο της Anting, που ανήκει στην κοινοπραξία SAIC VOLKSWAGEN, θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB το 2020, αμέσως ύστερα από την έναρξη της παραγωγής του κόμπακτ I.D. στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία. 

Με εμβαδόν πάνω από 610.000 τετραγωνικά μέτρα, η κινεζική μονάδα της Volkswagen θα είναι εξοπλισμένη με περισσότερα από 1.400 ρομπότ και τις τελευταίες τεχνολογίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και στην επαυξημένη πραγματικότητα. Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του με την παραγωγή ενός SUV, πιθανώς την κινεζική έκδοση του I.D. Crozz, προτού επεκτείνει την παραγωγή του σε άλλα μοντέλα που εξελίσσονται με βάση την πλατφόρμας MEB.

VW China production

Στην Κίνα, το εργοστάσιο της Anting θα ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα του Γερμανού κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο γερμανικός όμιλος άνοιξε ένα ακόμη εργοστάσιο στο Foshan μέσω της κοινοπραξίας FAW-Volkswagen. Με δυνατότητα παραγωγής έως 600.000 αυτοκινήτων ετησίως, συναρμολογεί SUV της Audi και της Volkswagen. Βασισμένα πάνω στην πλατφόρμα MQB, σταδιακά αυτά θα εξηλεκτριστούν, ένδειξη ότι το γερμανικό γκρουπ σχεδιάζει επίσης να κατασκευάζει σε αυτό το ίδιο εργοστάσιο μοντέλα σχεδιασμένα γύρω από την πλατφόρμα MEB, αλλά και συστήματα μπαταριών, από το 2020.

Για τη Volkswagen, η έναρξη παραγωγής αυτού του νέου εργοστασίου αποτελεί μέρος του «Οδικού Χάρτη Ε», ο οποίος στοχεύει στο λανσάρισμα 50 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube