Volkswagen: Εργασιακή ειρήνη με αυξήσεις 4,3% σε 120.000 εργαζόμενους

Volkswagen: Εργασιακή ειρήνη με αυξήσεις 4,3% σε 120.000 εργαζόμενους

Συμφωνία με το πανίσχυρο συνδικάτο IG Metall που απειλούσε με απεργίες.

Ο όμιλος Volkswagen συμφώνησε να αυξήσει τους μισθούς περισσότερων από 120.000 εργαζομένων στη Γερμανία κατά 4,3% ξεκινώντας από τον Μάιο, δήλωσε το συνδικάτο IG Metall μετά από ένα τέταρτο γύρο συνομιλιών που κατέληξε σε συμφωνία και εργασιακή ειρήνη στον όμιλο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πάρουν επίσης ετήσιο μπόνους ίσο με το 27,5% των μηνιαίων αποδοχών τους, κάτι όμως που θα ισχύσει από τον επόμενο χρόνο. Ακόμη το ποσό που θα πληρώνει η VW στο συνταξιοδοτικό ταμείο των εργαζομένων της θα αυξηθεί από τα 27 στα 90 ευρώ το μήνα ανά υπάλληλο και από τον Ιανουάριο του 2020 στα 98 ευρώ.
Εναλλακτικά, όσοι εργαζόμενοι θέλουν, μπορούν να πάρουν αντί του μπόνους επιπλέον άδεια μέσα στο χρόνο, χωρίς αυτό να θίγει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαώματα.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν αύξηση της τάξης του 6% αλλά και προσλήψεις ενόψει της στροφής της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη αντίστοιχων τεχνολογιών.
Ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο με δεδομένο το οικονομικό «άνοιγμα» της VW σε όλο τον κόσμο από τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν λόγω του dieselgate.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube