Volkswagen: Δύο φορές παραπάνω e-Golf σε ένα χρόνο

Volkswagen: Δύο φορές παραπάνω e-Golf σε ένα χρόνο

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού και η αποδοχή του e-Golf οδήγησαν τη Volkswagen στον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής του για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Στη Volkswagen, εργάζονται σκληρά για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας. Μια τάση που με αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα, το Wolfsburg ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο. Η οικογένεια Golf σηματοδοτεί αυτή τη τάση, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή της να έχει υπερδιπλασιαστεί σε παραγωγή από το 2017 έως το 2018. Η ζήτηση υφίσταται, οπότε και η οργάνωση της παραγωγής προσαρμόστηκε αναλόγως. Έτσι, από τα 5.346 αυτοκίνητα, το e-Golf κατασκευάζεται πλέον σε 13.735 μονάδες σε ετήσια βάση.

Το παραπάνω αποτέλεσμα επηρεάζει άμεσα τη μονάδα παραγωγής στη Δρέσδη. Για να φτάσουν εκεί, έπρεπε να αναβαθμίσουν το μοντέλο που είναι τώρα εξοπλισμένο με μπαταρία 35,8kWh έναντι 24,2 kWh του προηγούμενου μοντέλου. Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις για την αύξηση του όγκου παραγωγής. Αυτές έχουν εισαγάγει μια νέα βάρδια για να εξασφαλιστεί η παραγωγή αδιάλειπτα από τις 06:00 έως τις 22:00, ωράριο επαρκές για να κατασκευάζονται 72 αυτοκίνητα την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen e-Golf

Το 2018, η VW είδε πραγματικά «άσπρη μέρα», καθώς το 36% της παραγωγής του e-Golf εξήχθη στη Νορβηγία. Στη Γερμανία, το Volkswagen e-Golf είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, ον το δεύτερο best selling μοντέλο πίσω από το Renault Zoe. Το ηλεκτρικό Golf έχει ταξινομηθεί σε 5.214 κομμάτια κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους, αντιπροσωπεύοντας το 8% των πωλήσεων των οχημάτων «πρίζας» στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube