Βελτίωση για Alfa Romeo 4C, με κινητήρα V8 738 ίππων

Βελτίωση για Alfa Romeo 4C, με κινητήρα V8 738 ίππων

Ο σχεδιαστικός οίκος Lazzarini Design οραματίζεται μια Alfa Romeo 4C με έναν V8 της Ferrari, και μάλιστα βελτιωμένο με δύο turbo.

Η Alfa Romeo 4C χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο 240 ίππων και παρότι δεν υστερεί σε επιδόσεις αρκετοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να φοράει ένα πιο εξωτικό μοτέρ. Αυτό το «πρόβλημα» αποφάσισε να διορθώσει η Lazzarini Design.

Ονομάζεται 4C Definitiva και σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι η απόλυτη 4C που θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Τη θέση του εγκάρσιου τετρακύλινδρου κινητήρα της Alfa Romeo Giulietta QV παίρνει ένας V8 4,3 lt της Ferrari, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τοποθετημένος κατά μήκος. Όμως τα σχεδόν 500 PS που ήδη αποδίδει δεν είναι αρκετά για τη Lazzarini Design, οπότε στη συνταγή προστίθεται και ένα twin-turbo kit του αμερικάνικου οίκου Hennessey.

Έτσι η μέγιστη ισχύς της 4C Definitiva φτάνει τα 738 PS στις 8.400 rpm και η ροπή τα 73,5 kgm στις 5.600 rpm. Για το κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς δεν γίνεται καμία αναφορά, όμως η εταιρία ανακοίνωσε τις κάπως αισιόδοξες επιδόσεις που υπολογίζει ότι θα πετυχαίνει: 0-100 km/h σε 2,5'' και 0-400 m σε 9,5''.

Το αυτοκίνητο που οραματίστηκε η Lazzarini Design εφοδιάζεται με ένα εκτενές bodykit που δεν αφήνει κανένα πάνελ αμαξώματος της εργοστασιακής 4C ανεπηρέαστο. Ο αεροδυναμικός διαχύτης δεν είναι σταθερός, και εκτείνεται μόνο μετά τα 130 km/h. Χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, κεραμικών φρένων και ζαντών μαγνησίου η Lazzarini Design εκτιμά ότι παρά τις επεμβάσεις το βάρος της 4C Definitiva μπορεί να παραμείνει κάτω από τον έναν τόνο και συγκεκριμένα στα 955 kg (από τα 895 της εργοστασιακής 4C).

Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν προς το παρόν απλώς ασκήσεις επί χάρτου. Βασισμένη σε μελέτη των σχετικών blueprints η Lazzarini Design θεωρεί πως το εγχείρημα είναι εφικτό, αλλά ακόμα δεν έχει σφίξει ούτε την πρώτη βίδα για την υλοποίησή του στην πράξη. Εκτιμά όμως ότι το κόστος κατασκευής της πρώτης 4C Definitiva θα έφτανε τα €250.000 περίπου, οπότε αυτό που μένει τώρα είναι να βρεθεί ο ευκατάστατος πελάτης που θα αποφασίσει να δώσει το ΟΚ, και το χρήμα φυσικά.

[Πηγή: Worlcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube