Τζάμπα πράγμα! Από 2,3 εκατομμύρια ευρώ η νέα τριθέσια McLaren

Τζάμπα πράγμα! Από 2,3 εκατομμύρια ευρώ η νέα τριθέσια McLaren

H McLaren ανακοίνωσε πως το πολυαναμενόμενο τριθέσιο GT θα κοστίζει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περί τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, στην Βρετανία, όταν θα λανσαριστεί και επισήμως, το 2019.

Το νέο μοντέλο της McLaren που δεν έχει ακόμα επίσημο όνομα αλλά μόνο την κωδική ονομασία BP23, είναι πολύ σημαντικό για την αγγλική εταιρεία κυρίως για συμβολικούς λόγους, αφού θα είναι και αυτό τριθέσιο, με το κάθισμα του οδηγού στο κέντρο της διάταξης. Θα παραπέμπει έτσι ευθέως στη θρυλική πλέον F1.

«Κυριολεκτικά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τη θέση με ρωτούσαν πότε θα λανσάρουμε μια νέα τριθέσια MacLaren» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Mike Flewitt στην Έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Ο Flewitt ξεκαθάρισε και πάλι πως το νέο μοντέλο δεν θα είναι ο «αντικαστάτης» της F1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Η γοητεία της McLaren F1 LM σε όλη της τη λεπτομέρεια [video]

Αυτόν το ρόλο άλλωστε τον έχει αναλάβει η McLaren P1. Δεν θα είναι δηλαδή ένα hypercar φτιαγμένο για πίστα. Αντιθέτως θα έχει υβριδική μονάδα ισχύος και θα είναι ένα «υπερπολυτελές GT» με εξαιρετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για μεγάλη (δεν ξέρουμε ακόμα πόσο) τελική ταχύτητα. Μόνο 106 νέες τριθέσιες McLaren θα κατασκευαστούν, όσες δηλαδή ήταν συνολικά και οι F1. Και –μαντέψτε- έχουν ήδη προπωληθεί όλες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H McLaren πουλάει μια από τις τελευταίες F1

«Όταν τελικά ανακοινώσαμε την παραγωγή του αυτοκινήτου, κυριολεκτικά πλημμυρίσαμε από αιτήσεις για την παραγγελία της. Έπρεπε να στείλω πολλές αρνητικές απαντητικές επιστολές, με όσο πιο ευγενικό τρόπο μπορούσα» είπε χαρακτηριστικά ο Flewitt. Οι πελάτες που τελικά προτιμήθηκαν ήταν όλοι ήδη πελάτες της McLaren αι φυσικά έπρεπε να προκαταβάλλουν ένα πενταψήφιο ποσό για να την καπαρώσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube