Τρομερή καραμπόλα στο Nürburgring με δέκα τραυματίες

Τρομερή καραμπόλα στο Nürburgring με δέκα τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση οι τέσσερις - Έκλεισε η πίστα - Στην επιχείρηση διάσωσης πήραν μέρος και δύο ελικόπτερα

Το Σάββατο στην περιοχή του Nürburgring  έβρεχε και έτσι όλοι οι επισκέπτες, περίμεναν με υπομονή να έρθει η Κυριακή για να σταματησει η βροχή και να οδηγήσουν στην ιστορική και μοναδική διαδρομή. 

Πράγματι οι προβλέψεις για τον καιρό επαληθεύτηκαν και το μεσημέρι της Κυριακής ο ήλιος ήρθε να στεγνώσει το οδόστρωμα και η πίστα άνοιξε για να υποδεχτεί τους φανατικούς της διαδρομής. 

Όμως η χαρά κράτησε μόλις μια ώρα καθώς μια McLaren 650S έγινε η αιτία για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να κλείσει η πίστα για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Το supercar με πινακίδες από το Λουξεμβούργο όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε κάποιο σημείο της πίστας έχασε λάδια. Τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν (και ήταν πολλά) δεν μπόρεσαν να τα αποφύγουν και έτσι είχαμε αλλεπάλληλες συγκρούσεις με την εμπλοκή δέκα αυτοκινήτων, στις οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά 4 άτομα και άλλα 6 ελαφρύτερα. Μάλιστα δύο από τους τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ για τη διακομηδή τους στα νοσοκομεία χρησιμοποιήθηκαν και δύο ελικόπτερα. 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως την επιχείρηση απεγκλωβισμού και περίθαλψης των τραυματιών πήραν μέρος ακόμη πέντε ασθενοφόρα, ένα ιατρικό όχημα πρώτων βοηθειών, ενώ βοήθησαν και 30 πυροσβέστες και δεκάδες αστυνομικοί

Οι υλικές ζημιές όπως είναι φυσικό ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ τις έρευνες για το πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα ανέλαβε ειδικός πραγματογνώμονας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube