Τριπλό άλμα 40 μέτρων στον πιο τρελό ever αγώνα rallycross [video]

Τριπλό άλμα 40 μέτρων στον πιο τρελό ever αγώνα rallycross [video]

Η πιο τρελή πίστα rallycross είναι στη Utah των ΗΠΑ και φιλοξένησε έναν αγώνα All Star Game στον οποίο όσοι συμμετείχαν δήλωσαν ότι ήταν ο καλύτερος της ζωής τους.

Το Nitro Rallycross, ένας αγώνας με χαρακτηριστικά All Star Game αφού σε αυτόν προσκλήθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και μερικοί από τους σημαντικότερους οδηγούς rallycross στον κόσμο, διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Utah των ΗΠΑ.

Οικοδεσπότης ήταν ο Travis Pastrana: Αναβάτης supercross και freestyle motocross, οδηγός ράλι και rallycross, με εμπειρία και από NASCAR, επαγγελματίας stuntman και γενικότερα ακροβάτης με ο,τιδήποτε μηχανοκίνητο. Ή καλύτερα με ο,τιδήποτε έχει τροχούς αφού έχει ασχοληθεί και με skateboards, BMX και πολλά ακόμη.

Ο Pastrana έχει μια εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση με τίτλο Nitro Circus. Το αντικείμενο της οποίας είναι τα extreme motorsports, το προφανές δηλαδή, βάσει του προφίλ του πρωταγωνιστή. Το Nitro Rallycross ήταν ένας αγώνας που διοργάνωσε ο Pastrana σε μια πίστα δικής του σχεδίασης. Αυτό αρκεί για να υποθέσει κανείς ότι κάτι τρελό θα υπήρχε.

Η διαδρομή ήταν ένας συνδυασμός πίστας rallycross, motocross και πίστας… Hot Wheels. Ναι, αυτή την πλαστική που στήνουν τα παιδιά και παίζουν ακίνδυνα με τα αυτοκινητάκια στο σαλόνι. Μόνο που εδώ τα αυτοκίνητα είναι πραγματικά, η ταχύτητα μεγάλη και ο κίνδυνος υπαρκτός. Όπως θα ακούσετε και στο video τον Pastrana να λέει «ο κίνδυνος είναι μέρος της απόλαυσης, εξιτάρει τους οδηγούς και θα αρέσει στους θεατές».

Στον αγώνα συμμετείχαν οδηγοί από το World RX, όπως ο Timmy Hansen με Peugeot, ο πρωταθλητής Matias Ekstrom με Audi και ο Tanner Faust με Volkswagen, ο Ken Block με Ford: «Είναι απίθανο, μοιάζει με video game, είναι εμπειρία ζωής, αυτή η φωτογραφία μου στο άλμα με το αυτοκίνητο να πετάει και τα βουνά στο φόντο είναι το πιο απίστευτο δώρο, είχα χρόνια να περάσω τόσο καλά μέσα σε αυτοκίνητο, ήταν ο πιο cool αγώνας που έχω τρέξει ποτέ», ήταν μερικά από τα σχόλια των οδηγών.

Highlight της διαδρομής ήταν το άλμα 40 μέτρων στο κενό, στο σημείο που διασταυρωνόταν η χάραξη. Θα μπορούσε βεβαίως να υπάρχει μια γέφυρα, να πηδούν τα αυτοκίνητα και να υπάρχει δρόμος από κάτω. Αλλά αυτό θα ήταν λιγότερο συναρπαστικό. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο σημείο «πηδάνε» και τα αυτοκίνητα περνούν από τη χαμηλή διαδρομή. Τα εξωτερικά πλάνα από τις on board κάμερες κόβουν την ανάσα. Απολαύστε τα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube