Τρένο κόβει στα δύο νταλίκα [video]

Τρένο κόβει στα δύο νταλίκα [video]

Συνέβη σε ισόπεδη διάβαση όπου δεν λειτούργησαν οι μπάρες λόγω χιονοθύελλας, αλλά κανείς ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Προκαταρκτική ανακοίνωση της Αρχής Μεταφορών της Utah (UTA) λέει ότι οι μπάρες ήταν σηκωμένες και τα φώτα και κουδούνια προειδοποίησης για επερχόμενο τρένο δεν λειτούργησαν.

Αυτό φαίνεται καθαρά στο video και οι πρώτες εκτιμήσεις το αποδίδουν στον πάγο και το χιόνι από τη χιονοθύελλα.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μείωναν την ορατότητα, αφού βλέπουμε δύο μεγάλες νταλίκες να διασχίζουν τη διάβαση χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι το τρένο που έρχεται. Το video είναι τραβηγμένο από κάμερα μέσα σε περιπολικό της αστυνομίας, που σταματά πριν τις γραμμές.

«Για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ή του σήματος, οι μπάρες είναι προγραμματισμένες να κλείνουν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπάρες ήταν αρχικά κλειστές, στην default θέση, όπως προβλέπεται. Όμως ένας υπάλληλος αναγνώρισε το σφάλμα, και με την αναγνώριση οι μπάρες σηκώθηκαν», λέει η ανακοίνωση της UTA.

Η FedEx έχασε ένα τρέιλερ και πολλά εμπορεύματα καταστράφηκαν, όμως η εταιρεία είναι τουλάχιστον ανακουφισμένη που δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Οι δύο τυχεροί στην καμπίνα του φορτηγού δεν έπαθαν τίποτε.

Η αμαξοστοιχία FrontRunner μετέφερε 82 επιβάτες, αλλά μόνο δύο παραπονέθηκαν για τράβηγμα στον αυχένα από τη σύγκρουση. Μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο απ’ όπου πήραν εξιτήριο αμέσως.

Ηθικό δίδαγμα: Πριν περάσετε ισόπεδη διάβαση, καλού-κακού κοιτάτε πάντα δεξιά-αριστερά, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube