Τους ήρθε ουρανοκατέβατο… [video]

Τους ήρθε ουρανοκατέβατο… [video]

Το αυτοκίνητο ήρθε πετώντας κι έπεσε σαν έντομο στο παρμπρίζ του πούλμαν. Ευτυχώς, κανένας επιβάτης δεν σκοτώθηκε.

Οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι είναι αποδεδειγμένα οι ασφαλέστεροι δρόμοι, όντας φαρδιοί, με ανοιχτές στροφές και προστατευτικό στηθαίο στη μέση.

Δεν είναι όμως και πανάκεια, όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση – όχι στην Κίνα ή στη Ρωσία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στην Ιαπωνία.

Ο δυστυχής οδηγός του πούλμαν δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε όταν ήρθε πετώντας κι έπεσε πάνω του ένα αυτοκίνητο από το απέναντι ρεύμα, αφού είχε περάσει πάνω από τη διαχωριστική μπαριέρα. Τον βλέπουμε τον οδηγό στο video να κάνει μια απελπισμένη τιμονιά αριστερά όταν αντιλαμβάνεται ότι του έρχεται το ιπτάμενο χάτσμπακ, όμως πού να ακούσει το θηρίο των 11 μέτρων…

Ο οδηγός του χάτσμπακ, ο 62χρονος γιατρός Masamitsu Ikuma, δυστυχώς σκοτώθηκε επιτόπου, όπως διαπιστώθηκε από τα σωστικά συνεργεία. Το καλό νέο είναι ότι δεν υπήρξαν νεκροί ανάμεσα στους 47 επιβάτες του πούλμαν. Πάντως, μόνο δύο δεν τραυματίστηκαν καθόλου, ενώ έξι υπέστησαν διαφόρων ειδών κατάγματα – ίσως επειδή δεν φορούσαν ζώνες. Το ρεπορτάζ της Japan Times αναφέρει ότι ο οδηγός είχε τραύμα στο κεφάλι και δεν μπορούσε να κινηθεί.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία (επάνω) που τραβήχτηκε μετά το ατύχημα, το χάτσμπακ είχε σφηνωθεί στο επάνω μέρος του παρμπρίζ του πούλμαν, και χρειάστηκε γερανός για να το κατεβάσει…

[Πηγή: Japan Times μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube