Τούρμπο και PDK η επόμενη Porsche 911 GT3

Τούρμπο και PDK η επόμενη Porsche 911 GT3

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Η Porsche προσπάθησε όσο μπορούσε να αντισταθεί αλλά από ό,τι φαίνεται θα πέσει και το τελευταίο οχυρό.

Πλησιάζει το τέλος για τα ατμοσφαιρικά μοντέλα της Porsche, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 911 GT3 της επόμενης γενιάς 992 θα είναι τούρμπο και θα βγαίνει αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων PDK. 
 
Οπότε θα αρχίσουν πάλι οι ίδιες κουβέντες. Ποιες κουβέντες; Όλη αυτή η φιλολογία που ξεκίνησε όταν η Porsche αποφάσισε να βγάλει την 991 GT3 αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο, και ανάγκασε το γερμανικό εργοστάσιο στην ανανέωση του μοντέλου να επαναφέρει το χειροκίνητο ως επιλογή.
 
 
Έτσι, η σημερινή 911 GT3 είναι η τελευταία χειροκίνητη, αλλά και η τελευταία ατμοσφαιρική. Ο 6κύλινδρος μπόξερ θα είναι στο εξής τούρμπο, με 550 άλογα, δηλαδή 50 επιπλέον σε σχέση με τη σημερινή. Οι λάτρεις της παράδοσης, οι φανατικοί της απλότητας και της ατόφιας μηχανικής αίσθησης θα αρχίσουν τα παράπονα. Από την άλλη βέβαια το αυτοκίνητο θα είναι πιο γρήγορο από ποτέ, με τις επιδόσεις σε στρατοσφαιρικά πλέον επίπεδα: 0-100 km/h σε 3 δευτερόλεπτα και τελική 330 km/h.
 
 
Θα χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό εξωτικά ελαφρά υλικά ώστε να περιοριστεί ή τουλάχιστον να μην αυξηθεί το βάρος. Σύμφωνα με τις πηγές το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί επίσημα στο τέλος του χρόνου και οι πωλήσεις θα αρχίσουν το 2019.
 
[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube