Toyota, Honda και Nissan ανακαλούν 3 εκατ. αυτοκίνητα για ελαττωματικούς αερόσακους

Toyota, Honda και Nissan ανακαλούν 3 εκατ. αυτοκίνητα για ελαττωματικούς αερόσακους

Οι τρεις μεγαλύτεροι Ιάπωνες κατασκευαστές θα ανακαλέσουν πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα, εξ αιτίας ελαττωματικών αερόσακων από τη προμηθεύτρια εταιρεία.

Η Takata Corp., o δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εξαρτημάτων ασφαλείας για την αυτοκινητοβιομηχανία, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση ανάκλησης εδώ και δύο δεκαετίες. Οι ελαττωματικοί αερόσακοι που προμήθευσε τις Toyota, Honda και Nissan μεταξύ των ετών 2000-2002, αναγκάζουν τους τρεις Ιάπωνες κατασκευαστές να ανακαλέσουν περισσότερα από τρία εκατ. αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής, η Takata, μέσω του εκπροσώπου της αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόδειξή της ως προμηθευτού από τους πελάτες της. Σύμφωνα με την Toyota, η δυσλειτουργία των αερόσακων αφορά το μη ενδεδειγμένο φούσκωμά τους κατά τη σύγκρουση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση στην οποία εμπλέκεται η Takata από το 1995, οπότε και αρκετοί κατασκευαστές που προμήθευε αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν 9 εκατ. αυτοκίνητα για να αντικαταστήσουν τις ελαττωματικές ζώνες ασφαλείας που κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρεία –ένας αριθμός ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία εκείνη την εποχή.

Η μετοχή της Takata ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ανάκλησης έπεσε 19% στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με παράλληλη άνοδο κατά 1,6% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης της μετοχής της ανταγωνιστικής της εταιρίας Autoliv Inc., που είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αερόσακων στον κόσμο.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube