Top 10 σκηνοθετημένα «ατυχήματα» για διεκδίκηση αποζημίωσης [video]

Top 10 σκηνοθετημένα «ατυχήματα» για διεκδίκηση αποζημίωσης [video]

Παλιά κόλπα, που όταν αποτυγχάνουν βγάζουν πολύ γέλιο…

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε έξαρση τελευταία.

«Επιτήδειοι» σκηνοθετούν «ατυχήματα» εμπλέκοντας ανυποψίαστους οδηγούς με σκοπό να αποσπάσουν αποζημιώσεις και να βγάλουν έτσι το… ψωμί τους.

Για να δείτε πόσο παλιά είναι αυτά τα κόλπα, να σας θυμίσουμε την κινηματογραφική ταινία «Το Αγόρι» (Boy ή Shonen στην Ιαπωνία) του μεγάλου Nagisa Oshima από το 1969, όπου μια οικογένεια έβαζε τα παιδιά της να πέφτουν επίτηδες πάνω σε αυτοκίνητα και μετά ζητούσε χρήματα για να μη φωνάξει την αστυνομία.

«Θυμήσου, όχι σε ταξί και γρήγορα αυτοκίνητα, μόνο σε βαν μεταφορών και γυναίκες οδηγούς», συμβούλευε το Αγόρι τη μικρή αδελφή του. Και οι σημερινοί «σκηνοθέτες ατυχημάτων» έχουν δίχως άλλο τους δικούς τους κανόνες βγαλμένους από την εμπειρία.

Κάποιοι είναι όμως τόσο ερασιτέχνες και οι απόπειρές τους τόσο εξόφθαλμες, που η αποτυχία τους φέρνει το γέλιο. Και οι σκηνοθεσίες δεν είναι αποκλειστικά με πεζούς, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, ενώ οι επιπτώσεις, πέρα από τη γελοιοποίηση, μπορεί να είναι ξύλο ή και χειρότερες, αφού υπάρχει η κάμερα ως αδιάψευστος μάρτυρας…

Πάντως, μπορεί να γελάμε σήμερα, αλλά ας ελπίσουμε ότι η κρίση δεν θα φέρει τέτοιες καταστάσεις και στην Ελλάδα, όπου οι dashcams δεν είναι διαδεδομένες…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube