Τίτλοι τέλους για τη McLaren 12C

Τίτλοι τέλους για τη McLaren 12C

Επίσημα χείλη μέσα από το Woking επιβεβαιώνουν ότι η προσωρινή αναστολή πωλήσεων της 12C μετατρέπεται σε τερματισμό της παραγωγής της.

Η McLaren λέει ότι η πέραν του αναμενομένου επιτυχία της νέας 650S, έφερε ταχύτερα το τέλος της παραγωγής για την 12C (video-δοκιμή).

Μια επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η κίνηση αυτή «αντιπροσωπεύει μια φυσική εξέλιξη της γκάμας του μοντέλου», υπονοώντας ότι η 650S ήταν η προγραμματισμένη εξέλιξη της 12C. Συνολικά 3.500 McLaren 12C πουλήθηκαν από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου το 2011.

Στους ιδιοκτήτες 12C θα προσφέρεται δωρεάν πακέτο αναβάθμισης από τον Ιούνιο. Αυτό περιλαμβάνει την εκ των υστέρων τοποθέτηση των νέων στοιχείων της 650S, όπως για παράδειγμα το λογισμικό Active Aero, ένα σύστημα μείωσης της οπισθέλκουσας που χαμηλώνει την πίσω πτέρυγα, καθώς και βελτιώσεις στο σύστημα infotainment της 12C. Παράλληλα με τη δωρεάν αναβάθμιση θα υπάρχουν και δύο έξτρα έναντι χρέωσης: Κάμερα οπισθοπορείας και ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB).

Η McLaren διατείνεται ότι έχει ήδη πουλήσει την παραγωγή της 650S για τους επόμενους έξι μήνες. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η 650S φτιάχτηκε με βάση την 12C, συνδυάζοντας όμως στοιχεία από τη νέα P1. Tο μοτέρ που χρσησιμοποιεί η 650S είναι το γνωστό μας 3,8λιτρο V8 με ισχύ 650 PS και ροπή 69,1 kgm, νούμερα ικανά να της δώσουν επιτάχυνση 3” για τα 0-100 km/h και τελική 333 km/h.

[Πηγή McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube