Τι οδήγησε ο Roger Moore ως James Bond [videos]

Τι οδήγησε ο Roger Moore ως James Bond [videos]

O Βρετανός ηθοποιός, που πέθανε χθες, ήταν ο πιο «αυτοκινητικός» 007, στις επτά ταινίες που γύρισε υποδυόμενος τον θρυλικό πράκτορα. Δείτε τον να οδηγεί ό,τι βάλει ο νους σας.

Ο Sir Roger Moore, που πέθανε χθες στην Ελβετία από καρκίνο σε ηλικία 90 ετών, ήταν ο μακροβιότερος James Bond της μεγάλης οθόνης, διατηρώντας το ρόλο του 007 από το 1972 έως το 1986.

Κάποιοι λένε ότι ήταν και ο καλύτερος James Bond μέχρι σήμερα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ήταν ο πιο «αυτοκινητικός», πρωταγωνιστώντας σε πολλές θεματικές σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα.

Φυσικά, την αρχή την είχε κάνει ως τηλεοπτικός «Άγιος», όπου είχε ταυτιστεί με το λευκό Volvo P1800 (βλ. video)

Ας δούμε όμως εν τάχει τα αυτοκίνητα που οδήγησε ως πράκτωρ 007 – και τα οποία ήταν απρόσμενα ποικίλα, όχι μόνο Aston Martin και Jaguar.

British Leyland Mini Moke (1973)

Ακούγεται απίστευτο, αλλά το Mini Moke είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο του Bond μετά τις Aston Martin, αφού έχει εμφανιστεί σε τέσσερις ταινίες του: You Only Live Twice, Live and Let Die, The Spy Who Loved Me και Moonraker.

AEC Regent III (1973)

Μια Aston δεν κάνει για τους παλιόδρομους του (φανταστικού) νησιού της Καραϊβικής, San Monique, οπότε ο Bond «δανείζεται» ένα… διώροφο λεωφορείο του 1947! Το οποίο και μετατρέπει σε μονώροφο, περνώντας κάτω από μια χαμηλή γέφυρα για να ξεφύγει τελικά από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον κατεδίωκαν. Από την ταινία Live and Let Die.

AMC Hornet (1974)

Άλλο ένα ταπεινό αυτοκίνητο αντί για τις συνηθισμένες Aston. Αυτό ο Bond το έκλεψε στην Ταϊλάνδη –στην ταινία The man with the Golden Gun– μαζί με έναν σερίφη που του έκανε test-drive! Και πήδηξε μια σπασμένη γέφυρα κάνοντας στον αέρα περιστροφή 270 μοιρών. Ήταν το πρώτο ακροβατικό  που γυρίστηκε (μια κι έξω!) βάσει μοντέλου ηλεκτρονικής προσομοίωσης, η οποία έγινε από το Cornell Aeronautical Institute.

Lotus Esprit S1 (1977)

Το –σχεδιασμένο σαν origami από τον Giugiaro– σούπερκαρ της Lotus είχε μόνο 160 άλογα, αλλά δεν ζύγιζε πάνω από 1.000 κιλά. Στην ταινία The Spy Who Loved Me μετατρεπόταν (με κινηματογραφικά τρικ) σε υποβρύχιο με βαρύ οπλισμό, από εκτοξευτές τσιμέντου και μελανιού μέχρι εκτοξευτές ρουκετών και τορπιλών.

Citroen 2CV 6 (1981)

Στην ταινία For Your Eyes Only, του 1981, που είχε και σκηνές γυρισμένες στην Ελλάδα, ο Moore ως Bond οδηγεί μεταξύ άλλων κι ένα Citroen 2CV. Για να μπορεί όμως να τα βάλει με τα δύο Peugeot 504 των «κακών», το ιπτάμενο Ντεσεβό έχει 4κύλινδρο επίπεδο κινητήρα από Citroen GS.

Lotus Esprit Turbo (1981)

Ως μια αναφορά στην υποβρύχια Lotus, o Bond εμφανίζεται στην Ισπανία –στην ταινία For Your Eyes Only– με μια λευκή Esprit Turbo, αλλά οι «κακοί» τον αναγκάζουν να την ανατινάξει και να ξεφύγει με το προαναφερθέν 2CV. H βρετανική ΜΙ16 του την αλλάζει τελικά με μια άλλη Esprit, σε μεταλλικό βυσσινί χρώμα.

Alfa Romeo GTV6 (1983)

Στην ταινία Octopussy, o Bond επιτέλους κλέβει ένα αμάξι της προκοπής: μια Alfa GTV6 από μια Γερμανίδα που τηλεφωνεί σε θάλαμο. Τον κυνηγούν 5άρες BMW και μοτοσικλέτες της Polizei, ακόμα και μέσα σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ, αλλά τελικά ο 007 προλαβαίνει να ειδοποιήσει ένα στρατηγό του ΝΑΤΟ για την παρουσία Σοβιετικού κατασκόπου.

Renault 11 (1985)

Κυνηγώντας την «κακιά» May Day που υπερίπταται του Παρισιού με αλεξίπτωτο πλαγιάς, στην ταινία A View to a Kill, ο Bond «δανείζεται» ένα ταξί Renault 11 το οποίο χάνει πρώτα τη σκεπή του και στη συνέχεια το πίσω μισό του, συνεχίζοντας την καταδίωξη ως δίτροχο, διθέσιο speedster! Με αίσιο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube