Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το Miata;

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το Miata;

Εκτός του ότι είναι σε άριστη κατάσταστη, αυτό το MX-5 πρώτη γενιάς έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Για να βοηθήσουμε, έχει να κάνει με το πώς κινείται.

Το MX-5 ήταν μόδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σήμερα, μόδα είναι η ηλεκτροκίνηση. Έτσι κάποιος αποφάσισε να γεφυρώσει τις δύο εποχές.

Το πρώτης γενιάς MX-5 είναι εδώ και χρόνια ένα κλασικό αυτοκίνητο. Ειδικά αν έχεις στα χέρια σου ένα δείγμα σε άριστη κατάσταση, όπως αυτό της φωτογραφίας, δεν πειράζεις ούτε βίδα πάνω του.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το νέο Mazda MX-5 1.5 Skyactiv

Το ΜΧ-5 αγαπήθηκε γιατί πρόσφερε στον οδηγό του ανόθευτη οδηγική αίσθηση. Η έξυπνη εφαρμογή απλών μηχανολογικών λύσεων, το τέλεια ζυγισμένο πλαίσιο και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας με κορυφαία απόκριση, και δύναμη αρκετή μεν αλλά όχι υπερβολική, έδιναν στο σύνολο ιδιαίτερα ισορροπημένη και για αυτό εξαιρετικά απολαυστική οδική συμπεριφορά.



Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι από τα τελευταία NA, του 1997. Ο κινητήρας 1.6 των 90 (ονομαστικών) ίππων αφαιρέθηκε και έδωσε την θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 29 kWh. Η μετατροπή έγινε το 2009 και σήμερα το αυτοκίνητο πωλείται, όχι πολύ ακριβά, €9.000. Σύμφωνα με τον τωρινό ιδιοκτήτη πιάνει 120 km/h τελική και η αυτονομία ξεπερνά τα 190 km.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube