Τι γίνεται αν έχεις 2.500 ίππους στο πορτμπαγκάζ; [video]

Τι γίνεται αν έχεις 2.500 ίππους στο πορτμπαγκάζ; [video]

Θεαματικές σούζες, αλλά όχι μόνο – όπως ανακάλυψε ο Jay Leno πριν ανάψει λαμπάδα στο μπόι του!...

Όλοι έχουμε κάποιο κατάλογο με τις εμπειρίες που θέλουμε να ζήσουμε στη ζωή μας. Ο πασίγνωστος τηλεπαρουσιαστής και κωμικός Jay Leno έχει εκπληρώσει τις περισσότερες τέτοιες επιθυμίες του, αλλά του έμενε μία:

Από παιδί, ο Leno ονειρευόταν μια βόλτα με το ντράγκστερ Hemi Under Glass”, που ήταν θρυλικό πριν 50 χρόνια για τις μεγαλοπρεπείς σούζες που έκανε.

Ο λόγος που έκανε σούζες ήταν ότι η Hurst, που το έφτιαξε, έβγαλε τον κινητήρα Hemi V8 από το εμπρός μέρος του Plymouth Barracuda, που χρησιμοποίησε ως βάση, και τον έβαλε στο πορτμπαγκάζ! Η αλλαγή της κατανομής βάρους, μαζί με τους 2.500 ίππους του κινητήρα, ήταν η αιτία για τις σούζες-λαμπάδα που το έκαναν διάσημο.

Για να πραγματοποιήσει τη παιδική του επιθυμία, ο Leno βρήκε τον θρύλο των ντράγκστερ, Bob Riggle, που οδηγεί ακόμα το Hemi Under Glass, όπως έκανε 50 χρόνια πριν. Ο Riggle, σήμερα 80 ετών, συναντήθηκε με τον Leno στην πίστα Irwindale Speedway για να του δείξει τι μπορεί να κάνει το πισωμήχανο Barracuda.

Η εμπειρία θα αποτελούσε ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς Jay Leno’s Garage, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Riggle, με τον Leno δίπλα του, όντως έκανε την πολυπόθητη σούζα, όμως φαίνεται πως συνειδητοποίησε ότι τελείωνε ο δρόμος και κινδύνευε να καταλήξει στον τοίχο.

Έτσι έστριψε το τιμόνι, αλλά η ανώμαλη άσφαλτος έκανε το πίσω μέρος να χοροπηδήσει και να χάσει την πρόσφυση, με αποτέλεσμα μια σειρά από τούμπες. Ευτυχώς το ρολ-κέιτζ άντεξε και το μπράτσο του Leno –για λίγα εκατοστά– δεν βρήκε στην άσφαλτο μέσα από το ανοιχτό παράθυρο.

Καλό νέο ήταν και το ότι ο V8 δεν έπαθε ζημιά, οπότε με λίγη φαναρτζοδουλειά το Hemi Under Glass θα ξαναβρεί τον εαυτό του. Κάτι φαντάζομαι ότι θα συνεισφέρει και ο Leno, που δεν του λείπουν τα εκατομμύρια…

Δείτε στο video που ακολουθεί πώς τη γλίτωσε ο Leno (που είναι και φίλος της Ελλάδας) για να μας δώσει στο μέλλον και άλλα ενδιαφέροντα βιντεάκια με κλασικά και περίεργα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube