Τι ειρωνεία: Ανάκληση BMW i3 λόγω αναθυμιάσεων βενζίνης

Τι ειρωνεία: Ανάκληση BMW i3 λόγω αναθυμιάσεων βενζίνης

Δεν περιμένεις να σε ταλαιπωρεί το κύκλωμα τροφοδοσίας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εκτός βέβαια αν πρόκειται για κάποιο με range extender.

Η BMW βρίσκεται στην κάπως άβολη θέση να πρέπει να επιδιορθώσει μια ατέλεια στο κύκλωμα των αναθυμιάσεων βενζίνης στο i3. Προφανώς στο i3 REx, που έχει ακόμα κάποια σχέση με τη βενζίνη.

Συγκεκριμένα, το σωληνάκι αναθυμιάσεων του ρεζερβουάρ περνάει δίπλα από το μεταλλικό πλέγμα προστασίας κάποιων καλωδίων της μπαταρίας. Με τον καιρό, η τριβή σε εκείνο το σημείο μπορεί να τρυπήσει το σωληνάκι και να επιτρέψει στις αναθυμιάσεις της βενζίνης να ξεφύγουν, να έρθουν σε επαφή με τα καλώδια και να κινδυνεύουν να αναφλεγούν. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών ως αποτέλεσμα αυτής της ατέλειας. Η ανάκληση αποφασίστηκε αφού κάποιοι ντίλερ της BMW στις ΗΠΑ εντόπισαν πράγματι φθορά στο σωληνάκι αναθυμιάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το BMW i8 στο δρόμο και στην πίστα των Σερρών

Αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου 2017, η BMW θα ειδοποιεί τους κατόχους των 19.130 i3 REx που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2014 και 2017 και επηρεάζονται. Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της φίρμας θα αντικαθιστούν το σωληνάκι αναθυμιάσεων, εφόσον χρειάζεται, και θα προσθέτουν μια βάση που δεν θα επιτρέπει την επαφή και την περαιτέρω φθορά του. Προς το παρόν η ανάκληση έχει ανακοινωθεί μόνο στις ΗΠΑ, και δεν γνωρίζουμε αν χρειάζεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για ευρωπαϊκά BMW i3 REx.

[Πηγή: Bimmerpost]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube