Θα εγκρίνει ο Winkelmann πισωκίνητη Bugatti;

Θα εγκρίνει ο Winkelmann πισωκίνητη Bugatti;

Ανακατατάξεις στην διοίκηση των πολυτελών brands του Ομίλου Volkswagen. Ο πρώην επικεφαλής της Lamborghini, μετά την Audi, περνά στην Bugatti.

Ο πρώην CEO της Lamborghini Stephan Winkelmann θα αντικαταστήσει τον Wolfgang Durheimer στη θέση του προέδρου της Bugatti.

Ο γεννημένος στη Γερμανία αλλά αναθρεμμένος στην Ιταλία Winkelmann, θα αφήσει το πόστο του ως επικεφαλής της Audi Sport για να αναλάβει την πιο ξεχωριστή ίσως μάρκα του Ομίλου. Φαίνεται ότι τα 11 χρόνια εμπειρίας του στην θέσου του επικεφαλής της Lamborghini, θητεία που κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, τον καθιστούν τον καταλληλότερο για αυτή την ιδιαίτερη θέση. Στο τιμόνι της Audi Sport θα τον αντικαταστήσει ο Michael-Julius Renz, πρόεδρος σήμερα της Audi Κίνας.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Στον Winkelmann πιστώνεται ότι οδήγησε ισχυρή την Lamborghini στον 21ο αιώνα, και ότι κατάφερε να διατηρήσει ζωντανό τον ατμοσφαιρικό κινητήρα. Επίσης, στην θητεία του ως επικεφαλής της Audi Sport, το τμήμα παρουσίασε το πρώτο πισωκίνητο υπεραυτοκίνητο της μάρκας, το Audi R8 RWS. Το alter ego της Lamborghini Huracan LP580-2. Ίσως αυτά να λένε κάτι για την οπτική του και το πώς θα επηρεάσει την πορεία της Bugatti από εδώ και στο εξής.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το Audi R8 V10 στην πίστα των Σερρών [video]

Ο Winkelmann δεν είναι ο μόνος που αποχωρεί από την Audi Sport. Ο Stephan Reil, ο υπεύθυνος για κάθε μοντέλο RS από το 1999 και εδώ, επίσης αφήνει τη θέση του. Θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο εντός της εταιρείας, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση του Winkelmann ότι η Audi θα πρέπει να λανσάρει μία εντελώς νέα γκάμα μοντέλων RS πριν αρχίσει να σκέφτεται ένα hypercar ως απάντηση στο Project One  της Mercedes.

Δείτε ακόμη H Bugatti Chiron κάνει 0400-0 km/h σε 42" [video]

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube