Τέσσερα νέα Jeep για την Ευρώπη το 2018

Τέσσερα νέα Jeep για την Ευρώπη το 2018

Έτσι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne, καθώς παρά το φρεσκάρισμα της γκάμας, οι πωλήσεις του 2017 «ήταν χαλαρές».

Η Jeep θα λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα στην Ευρώπη το 2018, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει τη «χαλαρή» εμπορική απόδοσή της πέρυσι.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, περιέγραψε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της Jeep, οι οποίες αυξήθηκαν μόλις κατά 2% στα 107.569 αυτοκίνητα το 2017, παρά μια πρόσφατα ανανεωμένη γκάμα, που ενισχύθηκε και από την άφιξη του νέου Compass.

Η γκάμα του νέου Compass βαίνει προς την ολοκλήρωση, ενώ σύντομα θα προστεθεί μια αναθεωρημένη έκδοση του Cherokee και ένα φρέσκο Renegade αυτό το καλοκαίρι, πριν από την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου Wrangler στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2018. Μια σειρά λανσαρισμάτων, καθώς η Jeep αναζητά την Ευρώπη για να τη βοηθήσει να πετύχει το μεσοπρόθεσμο στόχο των δύο εκατομμύριων, από τα μόλις 1,4 εκατομμύρια το 2017.

Ο Jeff Hines, νέος επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη, περιέγραψε τις πωλήσεις του περασμένου έτους στη Γηραιά Ήπειρο ως «απογοητευτικές», γεγονός που αποδίδει στην καθυστέρηση της εισαγωγής νέου Compass σε μια από τις μεγαλύτερες κατηγορίες της αγοράς στην ήπειρό μας. «Για το 2018 έναντι του 2017, περιμένω πολύ καλύτερα πράγματα», είπε, λέγοντας ότι εφέτος θα είναι «η χρονιά της Jeep» στην Ευρώπη.

Επιπλέον δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Jeep «θα βρει χώρο» για πετυχημένα αποτελέσματα και στη Βρετανία, τη μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, παρά την παρουσία της εθνικής Land Rover.

Ειδικά για τη βρετανική αγορά, αλλά και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, ο ρόλος των αντιπροσώπων θα είναι καθοριστικός, δήλωσε ο Hines, ο οποίος είπε ότι η Jeep έπρεπε να βρει έναν τρόπο «να συμβάλλει στην επικοινωνία όλων αυτών των πραγμάτων με έναν εύκολο τρόπο κατανόησης». Πρόσθεσε δε ότι, «αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς», λέγοντας στους δυνητικούς πελάτες της εταιρείας για τα νέα μοντέλα της φίρμας.

«Αυτό που μερικοί πελάτες μπορεί να μην συνειδητοποιούν είναι πώς η μεγάλη δυναμική και το εσωτερικό του, μπορεί να κάνει ένα Jeep ένα σπουδαίο καθημερινό αυτοκίνητο που να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες σου», δήλωσε ο Hines, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα της Jeep συχνά θεωρούνται ακόμα χρηστικά 4x4.

Το αναθεωρημένο Renegade προγραμματίζεται να αποκαλυφθεί την 1η Ιουνίου στην ευρύτερη παρουσίαση της FCA για μέλλον των εμπορικών σημάτων της, όπου οι στόχοι της Jeep και η μελλοντική στρατηγική των μοντέλων θα περιγραφούν στους επενδυτές της εταιρείας.

Τα σχέδια ανάπτυξης του Jeep θα μπορούσαν επίσης να υποστούν απώλειες από τη μείωση της ζήτησης για ντίζελ στην Ευρώπη. Αλλά ο Hines πίστευε ότι το πετρέλαιο θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην Ευρώπη και ότι η φίρμα σχεδιάζει επίσης και υβριδικά μοντέλα, τα σχέδια των οποίων θα επιβεβαιωθούν επίσης την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube