Tesla: Στόχος 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στο γερμανικό Gigafactory

Tesla: Στόχος 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στο γερμανικό Gigafactory

Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής προβλέπει και στοχεύει σε μια παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων στο μελλοντικό βερολινέζικο εργοστάσιό του.

Η Tesla Motors σχεδιάζει να κατασκευάζει 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στο μελλοντικό της εργοστάσιο «Gigafactory» στο Βερολίνο, στη Γερμανία. Η κατασκευή της παραγωγικής μονάδας που θα ξεκινήσει το 2020, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, θα καλύψει μια έκταση ισοδύναμη με 420 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Από την πλευρά της, η Automotive News Europe αναφέρει ότι ο κατασκευαστής από την California θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο μηχανoλογίας και σχεδιασμού στο Βερολίνο, κοντά στο νέο αεροδρόμιο της πόλης. Συνολικά, και στα δύο κέντρα, θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αρχικά, το Gigafactory θα επικεντρωθεί στην κατασκευή μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και στη συναρμολόγηση αυτοκινήτων. Το Model Y, το μικρό οικογενειακό SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα της μπερλίνας Model 3, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Tesla που θα μπει σε παραγωγή στο νέο εργοστάσιο, ακολουθούμενο από το Model 3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube