Tesla: Ο Musk μετανιώνει για τα πολλά… ρομπότ του [video]

Tesla: Ο Musk μετανιώνει για τα πολλά… ρομπότ του [video]

Ο Elon Musk μετανιώνει για τα πολλά ρομπότ στις γραμμές παραγωγής της Tesla, και δηλώνει ότι θα προτιμούσε να είχε επιλέξει περισσότερους ανθρώπους.

Αυτά είναι λόγια και σκέψεις που δεν περιμέναμε να ακούσουμε σε μια εποχή που ο άνθρωπος διαγράφεται από κάθε βήμα μιας βιομηχανικής διαδικασίας προς χάριν του αυτοματισμού.

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος που σύμφωνα με τα φαινόμενα θα εξαφανιστεί ακόμη και πίσω από το τιμόνι, μια εικόνα που στο μέλλον θα γίνει το σύμβολο μιας περασμένης εποχής στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αλλά φαίνεται τελικά ότι η υπάρχει εύλογη αμφιβολία για το να θα πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά στα ρομπότ, ερώτημα που ταλανίζει ακόμα κι αυτούς τους ίδιους τους θιασώτες μιας σύγχρονης βιομηχανικής «επανάστασης. Μεταξύ αυτών, και τον Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla. Μια προσωπικότητα, που παρά τις νέες φιλοδοξίες και φιλοσοφία της, ισχυρίζεται ότι θα ήθελε να επαναφέρει τον ανθρώπινο παράγοντα στη λειτουργία της βιομηχανίας του.

Ο Elon Musk πολεμά σε όλα τα μέτωπα και πρωτίστως σε εκείνο που βάλλεται σκληρά για ένα οικονομικό μοντέλο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε πτώχευση. Σκέφτεται επίσης τη διαχείριση, ξεκινώντας από τη στρατηγική του για την παραγωγή ενός Model 3 που θα φέρει την Tesla στο κλαμπ των αυτοκινητοβιομηχανιών μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ευοδωθεί μέχρι σήμερα, λόγω της ελαττωματικής γραμμής συναρμολόγησης με τα  επαναλαμβανόμενες αστοχίες. Προβλήματα των οποίων η μόνη αιτία ήταν (και είναι;) η υπερβολική… αυτοματοποίηση.

Στην Huffington Post, αναμετέδωσαν ένα ρεπορτάζ από το αμερικανικό κανάλι CBS, όπου ο Musk αναγνωρίζει ότι έχει κάνει υπερβολικά αυτοματοποιημένη την παραγωγή του Model 3. «Ναι, η υπερβολική αυτοματοποίηση στην Tesla ήταν ένα λάθος. Δικό μου λάθος, για να είμαι ακριβής. Ο ρόλος των ανθρώπων είναι υποβαθμισμένος». Στην ουσία είπε ότι για ορισμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην παραγωγή, ο άνθρωπος παραμένει πιο αποδοτικός και λιγότερο ακριβός από τη «μηχανή». Μπορεί ο Elon Musk να αναθεωρήσει το μοντέλο του και να μισθώσει περισσότερους εργαζομένους; Για να δούμε...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube