Tesla: Με δυναμικότητα 500.000 αυτοκινήτων το χρόνο το νέο εργοστάσιο στην Κίνα

Tesla: Με δυναμικότητα 500.000 αυτοκινήτων το χρόνο το νέο εργοστάσιο στην Κίνα

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας ωθεί τον Musk να δημιουργήσει το νέο εργοστάσιο.

Μνημόνιο με τους τοπικούς φορείς της Σαγκάης στην Κίνα υπογράφει η Tesla με βάση το οποίο θα κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής της οποίας η δυναμικότητα θα φτάνει τα 500.000 οχήματα το χρόνο.
Παράλληλα σχεδιάζει να κατασκευάσει και ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ύψος της επένδυσης.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της εταιρείας, θα χρειαστούν  περίπου δύο χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή των εγκαταστάσεων, ενώ από τη στιγμή που θα λειτουργήσει θα πρέπει να περάσουν άλλα 2-3 χρόνια για να φτάσει η παραγωγή τα 500.000 οχήματα το χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η ίδια πηγή, το 2020 θα είναι το έτος σταθμός που το πρώτο Μodel Y θα κυλίσει από τη γραμμή παραγωγής.
Όπως επισημαίνεται, ο λόγος που η Tesla θέλει να εγκαταστήσει γραμμή παραγωγής στην Κίνα, είναι ο εμπορικός πόλεμος εξαιτίας του οποίου η τιμή του Model S έχει ανέβει κατά 20.000 δολάρια, αφού η Κίνα αύξησε μόλις την περασμένη εβδομάδα τους δασμούς για τα αυτοκίνητα που εισάγονται από τις ΗΠΑ κατά 40%.

Η Κίνα αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και η Tesla δεν θέλει να αφήσει έδαφος σε ανταγωνιστές, την ώρα που με την κίνησή της αυτή εξασφαλίζει και τη διατήρηση ευρεσιτεχνιών που ενδεχομένως θα κινδύνευαν από αντιγραφές και κλοπές.
Να σημειώσουμε ότι μόνον πέρυσι στην Κίνα η Tesla πούλησε 14.800 αυτοκίνητα, με τη ζήτηση να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube