Τέλος στην παραγωγή της McLaren P1

Τέλος στην παραγωγή της McLaren P1

Συνολικά κατασκευάστηκαν 375 αυτοκίνητα

Η παραγωγή της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και μόλις πριν λίγες μέρες η McLaren ανακοίνωσε πως κατασκευάστηκε η υπ' αριθμόν 375 Ρ1, η οποία είναι και η τελευταία της σειράς. 

Πέρα από τις 375 Ρ1, η εταιρεία κατασκεύασε άλλες 13 πειραματικές εκδόσεις του μοντέλου, όπως επίσης και 5 πρωτότυπα που ήταν απαραίτητα για να πάρει το αυτοκίνητο την απαιτούμενη έγκριση τύπου.

Η παραγωγή της κάθε McLaren P1 είχε διάρκεια 17 ημερών και από τη στιγμή που ξεκινούσε η κατασκευή, το κάθε αυτοκίνητο περνούσε συνολικά από 105 εργάτες έως την ολοκλήρωσή του. 

Η McLaren πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα της P1 στις ΗΠΑ (το 37% περίπου) και πολύ πριν κλείσει τον κύκλο της ήταν ένα από τα πιο ακριβά συλλεκτικά αυτοκίνητα, καθώς ήταν εξαιρετικά δυσεύρετη. Και αυτό διότι όλες οι P1 είχαν προπωληθεί! Έτσι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις η τιμή μιας μεταχειρισμένης Ρ1 ήταν πολύ πιο υψηλή από αυτήν μια καινούργιας, και έφτανε έως και τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μελλοντικά σχέδια της McLaren προβλέπουν πως η Ρ1 θα παραχθεί σε ελάχιστα κομμάτια σε έκδοση πίστας που ακούει στον κωδικό GTR με ισχύ που φθάνει (σύμφωνα με όσα οι πληροφορίες αναφέρουν) τους 1.000 ίππους και τιμή περίπου τα 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται η πρώτη (ασημί) και η τελευταία (πορτοκαλί) McLaren P1 που κατασκευάστηκαν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube