Τέλος οι πετρελαιοκινητήρες για την Volvo Cars

Τέλος οι πετρελαιοκινητήρες για την Volvo Cars

Η Volvo Cars θα σταματήσει να εξελίσσει νέους πετρελαιοκινητήρες λόγω κόστους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Håkan Samuelsson, η Volvo Cars δεν θα εξελίξει νέους κινητήρες ντίζελ μιας και το κόστος μείωσης των εκπομπών οξειδίων του αζώτου καθίσταται υπερβολικά δαπανηρό.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα εξελίξουμε νέους πετρελαιοκινητήρες», είπε ο Samuelsson σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Samuelsson είπε ότι η Volvo Cars θα συνεχίσει να εφοδιάζει τα μοντέλα της με την τελευταία γενιά πετρελαιοκινητήρων που παρουσίασαν το 2013, αλλά όσο περνάει ο καιρός και «σφίγγουν» οι νόρμες για τους ρύπους, δεν θα αξίζει να τους εξελίξουμε περαιτέρω. Οπότε ο κύκλος ζωής των πετρελαιοκινητήρων της Volvo θα κλείσει το 2023.

Απεναντίας, η Volvo Cars θα επενδύσει στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, με το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο να παρουσιάζεται μέσα στο 2019.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Tesla Motors κατάφερε να προσφέρει ένα αυτοκίνητο για το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές κάνουν ουρά. Σε αυτό τον τομέα, υπάρχει χώρος και για εμάς, προσφέροντας επιπλέον υψηλή ποιότητα και το μοναδικό σουηδικό ντιζάιν», δήλωσε ο κ. Samuelsson.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Samuelsson είχε πει ότι οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων θα ωθήσουν τις τιμές των πετρελαιοκίνητων μοντέλων σε τέτοιο επίπεδο, που θα κάνουν τα plug-in υβριδικά μοντέλα να δείχνουν ως μια ελκυστική εναλλακτική.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube