Τελικός στα hot χάτσμπακ: Mercedes-AMG A45 vs Audi RS3 [video]

Τελικός στα hot χάτσμπακ: Mercedes-AMG A45 vs Audi RS3 [video]

Ύστερα από την κόντρα της Mercedes-AMG A45 με τη νέα BMW M2 Coupé, σειρά έχει ο τρίτος Καππαδόκης της παρέας το Audi RS3.

Σαφώς και η Μ2 ήταν λιγότερο άμεσος ανταγωνιστής της A45, κυρίως λόγω ισχύος, καθώς το Audi RS3 και πιο κοντά σε άλογα είναι στην A45, αλλά και τετρακίνητο όπως εκείνη.

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, η Mercedes-AMG A45 αποδίδει από τον 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα της 381 άλογα και 48,4 χιλιογραμμόμετρα, έναντι του κατά 500 κυβικά μεγαλύτερου σε χωρητικότητα και 5κύλινδρου κινητήρα του Audi με τους 367 PS και τα 47,4 kgm. Και στα δύο, ισχύς και ροπή περνούν στο δρόμο μέσω ενός αυτόματου 7ριού σασμάν διπλού συμπλέκτη.

Σε ένα drag race, ο άλλος παράγοντας που μπαίνει στην εξίσωση αφορά το βάρος που σε εργοστασιακές τιμές είναι 1.595 kg για το Audi RS3 και 1.555 kg για την A45, ήγουν 40 kg ελαφρύτερη η δεύτερη.

H διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη κόντρα και τα παιδιά του Cars.co.za έβαλαν τα δύο hot χάτσμπακ να κοντραριστούν σε απόσταση 380 m. Η μικρή απόσταση επιβάλλει εκκίνηση-κανόνι, καθώς αυτή παίζει καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση ή όχι του αυτοκινήτου.

Βέβαια, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε με το μειονέκτημα της δικίνητης BMW M2, εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο τετρακίνητα με παρόμοιο κιβώτιο και παρόμοια ισχύ. Οπότε καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά το 7άρι κιβώτιο S tronic για το Audi και το 7άρι  AMG Speedshift DCT για τη Mercedes-AMG.

Λύστε την απορίας σας για το ποιος είναι ο νικητής πατώντας το «play»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube