Τα Tesla τρακάρουν μόνα τους; [video]

Τα Tesla τρακάρουν μόνα τους; [video]

Δύο απίθανες ιστορίες από τις ΗΠΑ κάνουν το γύρο του κόσμου- Τι απαντά η Tesla

Τελικά πόσο ασφαλές είναι να εμπιστεύσαι όλους αυτούς τους αυτοματισμούς με τους οποίους εφοδιάζονται τα σύγχρονα αυτοκίνητα;

Η Tesla βρίσκεται «κατηγορούμενη» για δύο περιστατικά όπου αυτοκίνητά της βρέθηκαν να τρακάρουν στην μία περίπτωση κάνοντας χρήση του cruise control και στη δεύτερη (που είναι και η πιο... τρελή), το αυτοκίνητα φαίνεται να ξεκίνησε μόνο του(!) και να έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό.

Στην πρώτη περίπτωση ένα Model S, με οδηγό μια κυρία από την Καλιφόρνια με ενεργοποιημένο το cruise control δεν «αναγνώρισε» ότι πλησιάζει σε προπορευόμνο όχημα και δεν φρέναρε εγκαίρως με αποτέλεσμα να πέσει πίσω του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε Tesla Model S

Η οδηγός ισχυρίζεται πως δεν λειτούργησε το σύστημα που κρατά σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Η Tesla από την πλευρά της ισχυρίζεται πως σε κάποια στιγμή η οδηγός, ίσως και χωρίς να το καταλάβει, άγγιξε το πεντάλ του φρένου και έτσι απενεργοποιήθηκε το σύστημα του cruise control.



Στη δεύτερη περίπτωση, στην πολιτεία της Γιούτα, ένα άλλο Tesla, όντας σταθμευμένο φαίνεται να ξεκίνησε από μόνο του και να έπεσε πίσω από ένα σταθμευμένο επίσης φορτηγό. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως ο οδηγός ενεργοποίησε δίχως να το καταλάβει το σύστημα του αυτόματου παρκαρίσματος. Όμως υποτίθεται ότι το σύστημα αυτό συνεργάζεται με τα ραντάρ και τους αισθητήρες και αποτρέπει τρακαρίσματα. Εδώ η Tesla δεν μπόρεσε να δώσει κάποια απάντηση

Ηθικό δίδαγμα; Καλύτερα κάντο μόνος σου!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Autopilot System της Tesla τα κάνει όλα μόνο του! [video]
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube